Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Parlament insta el Govern a establir una connexi贸 directa entre les estacions de Tarragona i del Camp

Tamb茅 demanen que s'habiliti aparcament assequible pels viatgers o bonificats en terrenys de Perafort i la Secuita
Una imatge d'arxiu de l'estaci贸 de l'AVE Camp de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

El Parlament ha instat el Govern a impulsar diferents mesures per millorar la mobilitat i el transport p煤blic al Camp de Tarragona. A trav茅s d'una moci贸, presentada per Ciutadans, la cambra catalana ha demanat a la Generalitat a establir una connexi贸 directa amb la freq眉猫ncia necess脿ria entre les estacions de Tarragona i del Camp de Tarragona i, si cal, amb l'estaci贸 d'autobusos de la ciutat.

 

M茅s aparcament accessible al voltant de l'estaci贸

D'altra banda, es demana que s'habiliti al voltant de l'estaci贸 del Camp de Tarragona zones d'aparcament, promogudes pels ajuntaments, i que siguin assequibles pels viatgers o fins i tot bonificades. En l'脿mbit de Cambrils, Salou i Tarragona, es demana que un cop desaparegui el servei ferroviari entre aquestes poblacions, es garanteixi en tot moment un transport p煤blic de qualitat i capacitat suficient.

 

La moci贸 tamb茅 demana que el Govern sol路liciti formalment al Ministeri de Foment el trasp脿s dels terrenys alliberats amb la posada en marxa de la variant ferrovi脿ria de Vandell貌s, necessaris pel futur tren-tram. Per aquest projecte tamb茅 demanen un calendari 芦realista禄 que presenti la planificaci贸, amb els terminis previstos de tramitaci贸 i execuci贸 fins a la data d'entrada en servei.

 

Demanen assegurar la freq眉猫ncia de trens entre Tarragona i Barcelona

Es demana assegurar la freq眉猫ncia de trens necess脿ria entre l'estaci贸 de Tarragona i Barcelona un cop entri en servei la variant ferrovi脿ria de Vandell貌s o garantir la conservaci贸 de les freq眉猫ncies actuals de trens entre les estacions de Tarragona, Altafulla, Torredembarra i Sant Vicen莽 de Calders. 

 

Finalment, reclamen que es negoci茂 amb el govern espanyol que, en la planificaci贸 dels serveis d'alta velocitat que s'implantin en la futura estaci贸 de l'AVE de l'aeroport del Prat s'incloguin nous serveis Avant amb Lleida, Tarragona i Girona; i m茅s freq眉猫ncia entre Lleida i Saragossa.

 

El Parlament tamb茅 ha instat el Govern a demanar a l'Autoritat del Transport Metropolit脿 el calendari d'implantaci贸 definitiu de la T-Mobilitat, amb concreci贸 de les diferents fases de desplegament i execuci贸, i que sigui presentat a la cambra catalana. 

 

Ciutadans celebra l'aprovaci贸 de la seva moci贸

Ciutadans ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la moci贸 presentada per la formaci贸 taronja. El diputat Francisco Dom铆nguez ha destacat que 芦fa 20 anys que sentim a parlar de l'entrada en funcionament d'aquest tram del Corredor del Mediterrani i del futur tren-tramvia禄 per貌 芦no hi ha res preparat禄. Per aquest motiu la formaci贸 taronja celebra que 芦s'hagin comprom猫s a presentar, en el termini de 3 mesos, un calendari realista de la planificaci贸 del tren-tram que inclogui des de la tramitaci贸 i fins a la posada en funcionament d鈥檃questa infraestructura禄.

 

L鈥檈ntrada en funcionament de la coneguda com a 鈥榲ariant de Vandell貌s鈥 far脿 que 芦l鈥檈staci贸 del Camp de Tarragona augmenti el seu tr脿nsit ferroviari i, en paral路lel, l鈥檈staci贸 del centre de la ciutat veur脿 desapar猫ixer alguns trens de llarga dist脿ncia禄, ha explicat el diputat de Cs. Per aix貌, 芦el transport p煤blic entre les dues estacions ser脿 m茅s necessari禄, a m茅s d'habilitar zones d鈥檃parcament.

 

Tamb茅 et pot interessar

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris