El Parlament insta el Govern a establir una connexió directa entre les estacions de Tarragona i del Camp

També demanen que s'habiliti aparcament assequible pels viatgers o bonificats en terrenys de Perafort i la Secuita
Una imatge d'arxiu de l'estació de l'AVE Camp de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

El Parlament ha instat el Govern a impulsar diferents mesures per millorar la mobilitat i el transport públic al Camp de Tarragona. A través d'una moció, presentada per Ciutadans, la cambra catalana ha demanat a la Generalitat a establir una connexió directa amb la freqüència necessària entre les estacions de Tarragona i del Camp de Tarragona i, si cal, amb l'estació d'autobusos de la ciutat.

Més aparcament accessible al voltant de l'estació

D'altra banda, es demana que s'habiliti al voltant de l'estació del Camp de Tarragona zones d'aparcament, promogudes pels ajuntaments, i que siguin assequibles pels viatgers o fins i tot bonificades. En l'àmbit de Cambrils, Salou i Tarragona, es demana que un cop desaparegui el servei ferroviari entre aquestes poblacions, es garanteixi en tot moment un transport públic de qualitat i capacitat suficient.

La moció també demana que el Govern sol·liciti formalment al Ministeri de Foment el traspàs dels terrenys alliberats amb la posada en marxa de la variant ferroviària de Vandellòs, necessaris pel futur tren-tram. Per aquest projecte també demanen un calendari «realista» que presenti la planificació, amb els terminis previstos de tramitació i execució fins a la data d'entrada en servei.

Demanen assegurar la freqüència de trens entre Tarragona i Barcelona

Es demana assegurar la freqüència de trens necessària entre l'estació de Tarragona i Barcelona un cop entri en servei la variant ferroviària de Vandellòs o garantir la conservació de les freqüències actuals de trens entre les estacions de Tarragona, Altafulla, Torredembarra i Sant Vicenç de Calders. 

Finalment, reclamen que es negociï amb el govern espanyol que, en la planificació dels serveis d'alta velocitat que s'implantin en la futura estació de l'AVE de l'aeroport del Prat s'incloguin nous serveis Avant amb Lleida, Tarragona i Girona; i més freqüència entre Lleida i Saragossa.

El Parlament també ha instat el Govern a demanar a l'Autoritat del Transport Metropolità el calendari d'implantació definitiu de la T-Mobilitat, amb concreció de les diferents fases de desplegament i execució, i que sigui presentat a la cambra catalana. 

Ciutadans celebra l'aprovació de la seva moció

Ciutadans ha celebrat que el Parlament hagi aprovat la moció presentada per la formació taronja. El diputat Francisco Domínguez ha destacat que «fa 20 anys que sentim a parlar de l'entrada en funcionament d'aquest tram del Corredor del Mediterrani i del futur tren-tramvia» però «no hi ha res preparat». Per aquest motiu la formació taronja celebra que «s'hagin compromès a presentar, en el termini de 3 mesos, un calendari realista de la planificació del tren-tram que inclogui des de la tramitació i fins a la posada en funcionament d’aquesta infraestructura».

L’entrada en funcionament de la coneguda com a ‘variant de Vandellòs’ farà que «l’estació del Camp de Tarragona augmenti el seu trànsit ferroviari i, en paral·lel, l’estació del centre de la ciutat veurà desaparèixer alguns trens de llarga distància», ha explicat el diputat de Cs. Per això, «el transport públic entre les dues estacions serà més necessari», a més d'habilitar zones d’aparcament.

També et pot interessar

"La URV presenta la nova directora de l'Escola d'Enginyeria Química (ETSEQ)" "IMPORTANT: Ja es poden sol·licitar beques de 800 euros per a estudiants de FP a TGN"