La Farga

Patronal i sindicats pacten una pujada de sou de l'1,2% per al 2021 en el conveni del metall de Tarragona

El principi d'acord estipula un increment salarial d'un 0,6 % per al 2020, amb efectes retroactius a 1 de gener

Patronal i sindicats han pactat un increment salarial de l'1,2% durant el 2021 sobre les taules salarials actuals pels treballadors del conveni col·lectiu per a la Indústria Siderometal·lúrgica de la demarcació de Tarragona, segons informa CCOO. La patronal d'empresaris del metall de Tarragona, CCOO i UGT van arribar aquest dimecres a un principi d'acord pel conveni que tindrà vigència durant el 2020 i el 2021. El principi d'acord estipula un increment salarial d'un 0,6 % per al 2020, amb efectes retroactius a 1 de gener. A més, es prorroga la disposició transitòria que estableix que no hi haurà compensació ni absorció dels increments salarials.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El text acordat preveu la creació de comissions de treball sobre plans industrials, manteniment i garantia de l'ocupació, teletreball, desconnexió digital i registre de jornada al llarg de l'any que ve. També s'ha acordat la revisió del text normatiu per evitar contradiccions amb la legalitat vigent i amb el conveni estatal.

Les negociacions del nou conveni s'han retardat a causa de la crisi de la Covid-19, que va dificultar la posada en marxa de la comissió negociadora. Mentre no s'acordava aquest nou conveni els 19.800 treballadors afectats es regien pel del 2018-2019.


Comentaris