L'edifici del 112 a Reus.

S'acaba la incògnita: Ferrovial assumeix la gestió del Servei d'Emergències de Catalunya del CAT112

Fins a última hora no s'ha dit

ACTUALITZACIÓ del 26/05/2021 a les 21.50 hores

Ferrovial  assumeix des d'aquest dijous a la mitjanit la gestió del Servei d'Emergències de Catalunya, segons han confirmat fonts del 112. La companyia ha guanyat el «contracte d'emergència» convocat per l'organisme després que l'empresa que fins ara prestava el servei, Grupo Norte, entrés en concurs voluntari de creditors per problemes econòmics i no pogués continuar fent la feina.

Els més de 200 empleats del Centre d'Emergències de Catalunya (CAT 112) que treballen a les seus de Barcelona  i Reus  passen a estar sota l'òrbita de Ferrovial i faran les tasques d'atenció telefònica en les mateixes condicions que fins ara. La firma prestarà el servei fins el 31 de març del 2022 i a principis d'any es convocarà un nou concurs.
 

NOTÍCIA del 26/05/2021 a les 15.00 hores

El futur del personal del CAT112 de Reus és tot una incògnita. La nova empresa que prestarà el servei a partir de la mitjanit d'aquest dijous, després del concurs de creditors voluntari de Grupo Norte, que s'encarregava de la gestió del Servei d'Emergències de Catalunya, no s'ha desvelat. Els empleats, en aquest sentit, sabran per a qui treballen fins aquesta nit quan entrin a treballar. 

Des de l'anunci del concurs de Grupo Norte, Protecció Civil ha engegat un procés per trobar una companyia perquè assumeixi la feina amb un «contracte d'emergència» de deu mesos. Segons han explicat fonts de Protecció Civil a l'ACN, es va oferir a tres empreses que ja tenen relació amb la Generalitat  i l'Ajuntament de Barcelona, però tan sols una va presentar oferta.

No saben quina empresa farà el servei

L'empresa que s'ha ofert atendrà les trucades al 112 a partir d'aquesta nit, però no s'ha fet públic el nom d'aquesta, fet que també desconeixen els treballadors  del CAT112. El contracte aquest, però, expirarà el 31 de març del 2022, quan es farà un nou concurs per a un període més llarg. Fins aleshores, les condicions del servei i laborals es mantindran i els treballadors seran subrogats per la nova prestatària. 

Aquesta situació afecta la plantilla, formada per unes 220 persones, distribuïdes entre els centres de Barcelona i Reus. Tots ells desconeixen qui els pagarà les nòmines de maig i la part proporcional de la paga extra de juny —quasi cinc dels sis mesos—.

Els empleats denuncien la «precarització» que han patit en els últims anys i estudien fer vaga. Des de Protecció Civil apunten que aquests salaris els haurà d'afrontar Grupo Norte, ja que el contracte no s'ha resolt fins fa unes darreres hores.

No obstant, serà l'administrador concursal de la companyia qui acabarà tenint l'última paraula, en funció de la capacitat econòmica que tingui l'empresa. Amb tot, des de l'organisme públic s'ha assegurat que «les retribucions estan garantides».