Els pescadors tarragonins han atrapat accidentalment 126 tortugues marines en xarxes des del 2018

El programa FAVOMAR, impulsat pel CRAM, vol sensibilitzar i involucrar el sector pesquer i minimitzar l鈥檌mpacte de la pesca fortu茂ta

La Fundaci贸 CRAM per a la Conservaci贸 i Recuperaci贸 d鈥橝nimals Marins ha assistit un total de 126 tortugues marines de l鈥檈sp猫cie Caretta caretta atrapades accidentalment a les xarxes d鈥檃rrossegament dels pescadors de la demarcaci贸 de Tarragona durant els 煤ltims dos anys. Segons ha informat l'entitat, del 20 de desembre de 2018 al 20 de desembre de 2019 es van atendre fins a 54 tortugues, de les quals dues van ingressar ja mortes al centre de recuperaci贸, i la resta s鈥檋a reintrodu茂t amb 猫xit al seu medi natural.

Tal com expliquen des del CRAM, aix貌 ha estat possible gr脿cies a la campanya de sensibilitzaci贸 del sector pesquer feta a la prov铆ncia de Tarragona, especialment a la zona del Delta de l鈥橢bre, per tal de conscienciar sobre la preservaci贸 d鈥檃questes esp猫cies, amb un total de 54 embarcacions, precisament, implicades en dos anys. El projecte, anomenat 鈥楩AVOMAR: pescadors a favor del mar鈥, ha comptat amb el suport de la Generalitat i amb la col路laboraci贸 de la Fundaci贸n Biodiversidad del Ministerio para la Transici贸n Ecol贸gica.

La iniciativa ha tingut com a objectius, d鈥檜na banda, sensibilitzar i involucrar el sector pesquer d鈥檃rrossegament de les comarques tarragonines per tal de minimitzar l鈥檌mpacte que la pesca accidental t茅 sobre les tortugues marines, a trav茅s de reunions amb les cofraries implicades. En aquest sentit, el CRAM ha impartit formaci贸 a pescadors dels ports de l鈥橝mpolla, les Cases d鈥橝lcanar, Sant Carles de la R脿pita, l鈥橝metlla de Mar, Cambrils, Torredembarra i Tarragona, cosa que s鈥檋a tradu茂t en un total de 54 embarcacions implicades en la recuperaci贸 de tortugues durant els 煤ltims dos anys.

Els bi貌legs de la fundaci贸 han destacat que totes les tortugues que han arribat vives al centre de recuperaci贸 han sobreviscut i s鈥檋an pogut reintroduir despr茅s d鈥檜n tractament en cambra hiperb脿rica per tal de tractar els s铆mptomes de la descompressi贸 que pateixen, afectaci贸 freq眉ent en tortugues marines capturades accidentalment en xarxes d鈥檃rrossegament. El CRAM disposa de l鈥櫭簄ica cambra hiperb脿rica de Catalunya dissenyada espec铆ficament per tractar les malalties disb脿riques en tortugues marines.

Tamb茅 et pot interessar

"馃槼 INDIGNACI脫 M脌XIMA entre els treballadors d'IQOXE per aquest anunci de l'empresa" "馃敶La ind煤stria qu铆mica guanya pes al Port de TGN amb una nova ampliaci贸"