La Policia Nacional, preocupada pel control sanitari del coronavirus a la frontera de l'aeroport de Reus

Es tracta d'una problemàtica generalitzada arreu dels aeroports estatals

Preocupació entre la Policia Nacional encarregada del punt fronterer de l'Aeroport de Reus. El motiu? El protocol sanitari que s'ha establert per donar la benvinguda als turistes de cara a aquesta temporada d'estiu. Fonts del Cos Nacional de Policia han traslladat a TarragonaDigital el seu neguit pel fet que «han instal·lat els filtres d'accés al territori espanyol de tal manera que, si un turista dona positiu per la Covid-19, no podem repatriar-lo, s'ha de quedar a passar la quarantena aquí».

En concret, el protocol, segons han indicat des d'Aena, estableix tres controls: «Documentació, que inclou el passaport, més les dades de contacte i el lloc d'estada; el control sanitari primari, prenent la temperatura mitjançant càmeres tèrmiques i, si tens febre, no el passes; i el control sanitari secundari, on et fan els tests que toquin i et faciliten els resultats». Dels controls sanitaris se n'ocupa el servei de Sanitat Exterior del govern central. 

«No es poden repatriar els positius»

El problema, doncs, segons les fonts policials consultades, és que «un cop nosaltres autoritzem l'entrada al territori nacional, no estem en condicions de repatriar cap persona que hagi donat positiu». Les fonts ho fan encara més clar: «El missatge que ens ha arribat, i que parteix d'una instrucció europea, és que al país que li toqui el coronavirus a la frontera, se'l menja». 

"Arriba el desmantellament de les vies entre Vandellòs i PortAventura" "Números vermells: els pescadors de TGN tornen a la mar amb moltes incerteses"