Policia Nacional a Reus.

El 5% dels policies nacionals que volen marxar de Catalunya estan destinats a Tarragona

La situació política catalana, un dels motius que origina la sortida dels agents espanyols

El procés independentista català encara cueja. Mentre hi ha partits polítics independentistes que miren de sortir del laberint, altres, de la mateixa corda, es neguen a renunciar a l'1 d'octubre. En el vessant espanyolista passa quelcom semblant en l'àmbit polític.

A Catalunya, l'espanyolisme no només té la cara dels seus representants polítics, sinó també la dels milers de funcionaris estatals que estan  destinats a Catalunya. Ara bé, en els darrers mesos s'han conegut els problemes que tenen les diferents branques dels poders estatals per aconseguir servidors públics que vulguin venir al país. L'exemple més clar és el del poder judicial, que té problemes per cobrir les  places que treu a concurs a Catalunya.

Aquesta setmana s'ha conegut que s'ha batut el rècord d'agents del cos nacional de policia (CNP) que volen  marxar de Catalunya. En concret, es tracta de 800 agents de policia que, segons ha fet públic el sindicat majoritari del CNP, el SUP, han demanat  destí a  altres localitats  de l'Estat. És una xifra que en els darrers tres anys no ha fet res més que augmentar: 400 l'any 2018; 500, l'any 2019; i 800 enguany. 

39 agents menys

A Tarragona, han demanat el trasllat 39 agents. Per localitats, es tracta de 17 policies destinats a la comissaria d'Orleans, a Tarragona capital; 14 a Reus i 8 a Tortosa. La informació l'ha facilitat a aquest mitjà, el representant del sindicat unificat de policia a Tarragona, SUP Tarragona, Miguel Ángel Fernández.

Fernández ha perfilat els agents  que volen marxar: «N'hi ha que acaben d'arribar, però la majoria feia anys que  estaven aquí. Alguns d'ells feia més de setze anys que vivien a Tarragona. Se'n van perquè han aconseguit una plaça en una altra destinació». A la pregunta de per què marxen, el representant sindical ha respost que «el tema independentista sempre  influeix, la veritat».

Així doncs, la situació política està sobre la taula quan els policies  trien un nou destí, però el cert és que  no és l'únic motiu. Els policies nacionals són dels agents més mal pagats de totes les forces de seguretat i això ho noten, en una comunitat amb un  nivell de vida car, com és Catalunya.

 

Pistoles 'taser' pels agents de policia

En un altre ordre de coses, el sindicat policial ha celebrat, aquestes darreres setmanes, l'assoliment d'una fita llargament reivindicada. El ministeri de l'Interior ha fet públic que ha iniciat el procés per  dotar als agents del cos de  pistoles 'taser'. El SUP preveu que aquest tipus de pistoles, fins a 1.200 unitats, segons informacions ministerials, puguin estar a disposició dels policies a partir del mes d'octubre d'enguany.

Des del sindicat han indicat que «les 'taser' seran un element de  protecció pels agents que els hi permetran una resposta més proporcional a les agressions».