Sistema de regadiu a una rotonda

Port Tarragona se suma a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient

En commemoració d’aquest dia, el Port ha preparat tres iniciatives sostenibles i socials

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient  i el Port de Tarragona ha decidit sumar-se a aquesta celebració organitzant tres activitats de caràcter sostenible i social.  

La primera de les tres activitats, és la nova creació, dins del recinte portuari, d’un  jardí que té com a objectiu incentivar l’existència de papallones

Aquesta iniciativa ha estat proposada pel departament de Sostenibilitat del Port i permetrà fer créixer la diversitat d’olors i colors. D’aquesta manera, també existiran nous i diferents ritmes de floració que afavoriran la diversitat d’insectes

Aquests tipus de jardins de papallones promouen la biodiversitat a les ciutats. Les plantes hi tenen una floració gradual i diversa amb flors de diferents formes que poden atreure diversos pol·linitzadors, sobretot papallones. A més a més, els insectes fan una gran tasca en el control biològic de plagues, ja que són depredadors d’altres insectes que poden ser un perill per a les plantes

El mateix dissabte 5 de juny d’11.00 hores a 13.00 hores, al Moll de Costa, es durà a terme la segona de les tres activitats. En aquest cas es tracta d’una iniciativa organitzada per treballadores i treballadors voluntaris que formen part de PortSolidari

L’activitat és oberta al públic i porta el títol  ‘Vine a conèixer les plantes del Port de Tarragona’. L'objectiu en aquest cas és donar a  conèixer la importància de la jardineria sostenible  així com conèixer cadascuna de les plantes que conformen la jardineria del Port. 

El Port treballa en la creació de noves zones enjardinades amb criteris d’integració paisatgística i tenint en compte els tipus de plantes que trobem de forma natural en la zona litoral del mediterrani.  

El taller serà apte per a famílies i infants i consistirà a passar una estona descobrint i identificant, a l’aire lliure, les plantes, arbres i flors en diversos espais enjardinats del Moll de Costa.  

Amb un  tríptic a la mà i amb uns adhesius ben divertits, les famílies podran completar i esbrinar si el que estan veient es tracta d’espígol, margalló, romaní o de farigola reptant, entre moltes més espècies que veuran. A més a més, les famílies que hi participin s’enduran, com a record de l’experiència, una planta aromàtica per a plantar-la a casa. 

La darrera activitat, organitzada pel Museu del Port, es durà a terme el diumenge 13 de juny. En aquest cas la celebració tindrà doble commemoració, per una banda el Dia Mundial del Medi Ambient i per altra la commemoració del Dia Mundial de l’Oceà, que se celebra el 8 de juny. 

Aquesta activitat consisteix a fer un recorregut per la costa tarragonina, concretament des de la platja Arrabassada fins a la platja Savinosa, i observar les restes fòssils existents com taurons, corals, petxines i peixos. Sota el títol ‘Taurons i altres animals marins, dotze milions d’anys ens separen’ s’intentarà respondre a preguntes sobre aquests éssers.

El punt de trobada és la platja Arrabassada a les 9:45 h. Es tracta d’una activitat gratuïta que requereix reserva prèvia enviant un email a museuport@porttarragona.cat. 

Com sempre, el Port de Tarragona posa a disposició la seva agenda d’activitats actualitzada amb tota la informació de cada activitat.

Cartell promocional del Dia Mundial del Medi Ambient al Port de Tarragona
El Port ha preparat tres iniciatives sostenibles i socials | Port de Tarragona

Pla Sostenible Port Tarragona Agenda 2030 

El Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 del Port Tarragona és un ferm compromís i un document viu que, a més d’ajudar a la programació de les accions per a lluitar contra el canvi climàtic, afegeix transparència i rendiment de comptes en uns reptes, com la cura mediambiental i l’economia sostenible, que implica a totes les persones, com  organitzacions i com a societat.