Imatge d'un gànguil treballant en la construcció del Moll de Balears de Tarragona

El Port de Tarragona accelera i el nou moll de Balears arribarà a temps per posar-se en marxa a l'estiu

L'operativa renuncia als camions per rebaixar emissions de CO2 | El nou moll podrà servir per rebre diversos tràfics portuaris | La prioritat són, encara, els creuers

Les obres no s'han aturat i el nou Moll de Balears arribarà a temps. El Port de Tarragona ha confirmat que el calendari dels treballs es manté regular i s'espera que la nova infraestructura pugui entrar en funcionament a meitats de 2021, tal com estava previst, com un moll habilitat per rebre i acollir diversos tràfics portuaris. La primera opció és la rebuda de creuers —més embarcacions i de més capacitat—, si bé el moll serviria també per qualsevol altra operació d'arribada. Era una de les prioritats a l'hora de pressupostar la macroinversió.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquesta setmana, els vaixells gànguils han acabat una feinada ingent de cinc mesos i 500 viatges de material rocós provinents de la pedrera de Vallcarca, al Garraf, necessaris per a l'escullera de la infraestructura tarragonina. En total, s'han transportat prop de 650.000 tones d'aquestes roques en uns vaixells caracteritzats perquè obren les comportes per la meitat i asseguren una descàrrega ràpida i precisa. L'ús d'aquestes embarcacions ha evitat la necessitat de fer servir 40.000 camions.

Des del Port de Tarragona calculen que el mitjà de transport marítim ha contribuït a reduir en un 60% les emissions de CO2 que haurien causat els camions per transportar la pedra. Amb quatre viatges al dia i activitat ininterrompuda, l'escullera ja està a punt i els treballs ara continuaran amb la resta de la infraestructura per tal de seguir el calendari acordat. El gran avantatge del nou moll seran els 700 metres de la seva línia d'atracada, que permetrà rebre vaixells, a més, de manera simultània a les dues bandes de l'estructura.


Comentaris