port

El Port de Tarragona marca un dels millors registres de mercaderies de la dècada

A data del 31 de juliol havia mogut un 4,9% més de tràfics que en les mateixes dates de l'any passat

El Port de Tarragona ha fet públics aquest dijous els resultats mensuals del seu tràfic i volum de mercaderies, la base de la seva activitat econòmica i empresarial. A data del 31 de juliol, l'Autoritat Portuària ja havia augmentat la xifra de mercaderies mogudes a les seves instal·lacions en un 4,9% respecte a les mateixes dates de l'any anterior.

L'increment de les operacions confirma la tendència positiva dels darrers mesos i que apunta que el 2019 sigui un dels millors anys per a l'economia del Port en la darrera dècada. Segons confirma la mateixa institució, en els darrers 15 anys només van ser més productius els anys 2007, 2008 i 2012 a aquestes altures del calendari.

La força econòmica del Port de Tarragona: un juliol estable després d'un primer semestre a l'alça

Durant el mes de juliol, el Port ha presentat uns registres pràcticament calcats als de l'any passat, fins i tot lleugerament inferiors —2,45 milions de tones, pels 2,5 de l'any passat—. Les dades se sumen, això sí, a un primer semestre molt prometedor i notablement per sobre del seu predecessor, de manera que el balanç interanual segueix en dinàmica positiva.

L'estratègia empresarial del Port de Tarragona és la diversificació dels tràfics en com més sectors millor, per tal de compensar els productes més decadents amb altres fonts d'economia emergents. El lideratge d'aquest negoci va a càrrec dels líquids a doll (especialment el cru de petroli), els gasos energètics i la benzina, mentre que tres mercats guanyen en importància progressivament i consoliden l'aposta per Tarragona: l'agroalimentari, la sal i el tràfic de vehicles.

També et pot interessar


Comentaris