El Port de Tarragona tanca un bon novembre i mou prop de 2,7 milions de tones de mercaderies

Ja supera els 30 milions operats des del gener, i els registres apunten a un any de rècord
El Port de Tarragona espera superar les mercaderies mogudes durant l'any 2018 | Cedida

El Port de Tarragona va a ritme de tancar un gran 2019 a pràcticament tots els nivells possibles. L’Autoritat Portuària ha fet públic aquest matí que va aconseguir moure prop de 2,7 milions de tones de mercaderies durant el mes de novembre, unes xifres que se sustenten gràcies, en especial, a la força dels «líquids a doll», el concepte que engloba el cru de petroli, els productes derivats o els químics, sobretot.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest volum de mercaderies és un 12% més alt que el del novembre de 2018, i sumat als mesos anteriors ja és una xifra acumulada de més de 30 milions de tones operades a Tarragona aquest any. Tot apunta que el desembre tancarà amb un balanç superior al de l’any passat, on es van moure fins a 32 milions de totes en total.

Els cereals, pinsos i líquids a doll compensen la caiguda inevitable del carbó al Port de Tarragona

Matèries com el cru del petroli o la benzina poden tancar un any de rècord a les instal·lacions de l’Autoritat Portuària, amb un creixement d’entre el 6 i el 10% respecte al curs passat. La pujada també s’explica amb un ull al sector agroalimentari, on es dispara la rebuda de cereals o pinsos, o a l’arribada de prop de 200.000 vehicles aquest any, més que mai.

L’auge en tràfics cada cop més diversificats permeten compensar una caiguda clara, la del carbó, que aquest 2019 ja baixa prop d’un 20% respecte a l’any passat i les perspectives són de progressiva dissolució fins a arribar, més aviat que tard, a jugar un paper residual a l’economia del planeta i, per extensió, també de Tarragona.

A manca de conèixer les dades finals i definitives de desembre, el Port ja ha operat un 5% més de mercaderies que l’any passat a aquestes altures, a més de fer un salt endavant sense precedents amb la rebuda de més de 60 creuers i esperonar accions cabdals per al futur del territori com la nova ZAL, la nova terminal de creuers o, en la plana cultural, el nou Museu del Port que començarà a reformar-se a partir del febrer.

També et pot interessar

"🚴CIÈNCIA: La millor manera de ser vistos quan anem amb bicicleta per la carretera" "💰 PAS A PAS: Com cobrar una participació premiada a la Loteria de Nadal"