port

El Port de Tarragona acull, per primer cop, la cimera mundial sobre la indústria del paper

Reunirà 600 alts càrrecs del sector a mitjans de setembre | És de caràcter biennal i mai s'havia celebrat a l'Estat espanyol

Fita notable sense precedents aquest mes de setembre al Camp de Tarragona: el Port acollirà la gran cimera mundial sobre la indústria del paper i la pasta de paper, una trobada d'alta influència que cal entendre en el context econòmic d'un dels ports de referència arreu del món en el tràfic d'aquest tipus de mercaderies. El 16, 17 i 18 de setembre, Tarragona serà per primera vegada la capital del sector.

La cimera es traduirà en tres dies d'activitat, 600 alts càrrecs del sector d'arreu del planeta, 50 expositors i 25 països diferents amb la fi comuna de marcar el camí estratègic dels pròxims anys per a les empreses d'aquest sector comercial. La trobada se celebra cada dos anys des de fa més de tres dècades, i alterna sempre una seu americana amb una europea. Serà, de fet, la primera vegada que fa aturada a l'Estat espanyol.

El Port de Tarragona és el tercer que mou més volum de paper i pasta de paper de tota la Mediterrània

El tràfic de mercaderies del sector del paper i la pasta de paper és una de les banderes del Port de Tarragona. Les instal·lacions de la ciutat són les que mouen més quantitat de tones de tot l'Estat, i és ara per ara el tercer més fort de tota la Mediterrània. Unes dades de privilegi, a més, que esperen reforçar en els pròxims anys d'acord amb les estratègies empresarials d'obertura a nous tràfics a mitjà termini i amb les perspectives d'ampliació d'instal·lacions i connexions de cara als pròxims anys.

tgn
El tràfic de pasta de paper és un dels més potents cada any per al Port de Tarragona | TarragonaDigital.com

Amb les dades de l'any 2018 a la mà, el Port va moure un total de 600.000 tones d'aquests materials, provinents dels grans centres de producció del planeta: nord d'Europa i sud d'Amèrica. Des de Tarragona s'exporten tots aquests productes per via terrestre i per via marítima a diversos països de l'òrbita del Mar Mediterrani. Amb l'acollida del gran congrés mundial, la ciutat guanya encara més presència com a referència del sector.

Tarragona és la seu, per primera vegada, del congrés mundial més important sobre la indústria de la pasta de paper

Des del Port de Tarragona no han amagat la seva satisfacció davant l'oportunitat de rebre la cúpula mundial d'aquest sector econòmic a l'alça. En els tres dies d'activitat —anomenat formalment 'PPI Transport Symposium'— estan previstes dues conferències, quatre tallers i nou conferències per analitzar i debatre les grans tendències econòmiques mundials, els reptes als quals s'enfronta el sector, els mercats asiàtics emergents i el futur de mitjans de transport com el vaixell i el tren per a aquestes mercaderies.

La gran majoria de les jornades se celebraran al Centre de Convencions de PortAventura, segons han confirmat els organitzadors. El paper protagonista del Camp de Tarragona servirà no només per posicionar el Port a escala empresarial, sinó també per reivindicar el territori com a regió per a inversors. L'acte d'inauguració, de fet, tindrà lloc dilluns al vespre a l'amfiteatre romà de Tarragona.

Amb l'arribada a Tarragona de la cúpula mundial d'aquest sector, el Port fa una passa endavant en la seva aposta per obrir-se a nous mercats, atreure noves mercaderies i referenciar-se com un Port en expansió i amb voluntat de creixement a deu anys vista. El sisè port més potent de l'Estat espanyol no es conforma, i ja ultima l'impuls per fer un nou salt endavant a gran escala.

També et pot interessar


Comentaris