Pla general d'una embarcació carregada de contenidors en un dels molls del Port de Tarragona

El Port Tarragona creix un 13% el febrer respecte el mateix període de l’any anterior

Ha mogut 2,4 milions de tones, amb els sòlids a lleure i càrrega general com a grups que més creixen

El Port de Tarragona va créixer un 13% el passat mes de febrer, en comparació amb el mateix període de l'any passat. A més, les dades acumulades dels dos primers mesos del 2021 també mostren un augment del 4,3% respecte les del 2020. Així doncs, el tràfic marítim total ha estat de 2.451.119 tones, mentre que l’acumulat dels dos primers mesos és de 4.945.402 tones.

D'aquesta manera el tràfic del mes de febrer es converteix en un dels més destacats dels darrers 12 mesos. La tendència a la recuperació iniciada el passat mes d’agost es mostra estable, amb xifres similars, en aquest inici d’any. Comparant les estadístiques dels darrers anys, aquest mes de febrer es col·loca a un nivell superior al registrat el 2017, molt similar a les dades que es van obtenir en el període de 2018 i per davant de 2020.

Encara no ens segueixes a Telegram? Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Criexen els sòlids a lloure i la càrrega general

Pel que fa a la tipologia del tràfic, els sòlids a lloure són els que més han aportat a les dades del febrer, per davant de la càrrega general i dels líquids a doll. Entre els sòlids a lloure, el carbó i el coc de petroli són els líders, seguit per agroalimentaris i resta.

La càrrega general ha millorat un 10,2%. La càrrega conteneritzada ha augmentat en un 16,9% respecte el desembre de 2020, mantenint uns volums similars a les del mes de novembre, mentre que la càrrega general no conteneritzada ha augmentat en un 8,2%. El moviment de líquids a doll és el que més tones ha mogut durant el mes de febrer amb 1.583.319 tones, essent el cru el que més millora amb un augment del 23,9%.

Els productes siderometal·lúrgics lideren l'increment amb un 75%

Per mercaderies, els  productes energètics encapçalen les xifres absolutes amb 1.676.722 tones. El petroli i els seus derivats són les mercaderies amb els augments més importants. 

Els siderometal·lúrgics lideren l'increment percentual del tràfic de mercaderies en un 75%. Els productes siderúrgics obtenen un augment del 102% i els altres productes metal·lúrgics mostren un creixement puntual del 300%. Finalment, els productes químics són el tercer grup de mercaderies amb major augment, un 37% respecte el mateix període de l’any anterior.