El sector dels creuers reivindica Tarragona com a destí turístic i veu «brots verds» de cara al 2021

L'inici de la temporada 2020 és incert | Cruset: «Estarem preparats per quan es reactivi els servei»
El tràfic de creuers va arribar a màxims històrics a Tarragona l'any 2019 | Àngel Ullate

Malgrat l'allau d'inseguretats, interrogants i incerteses, el sector dels creuers no s'oblida de Tarragona. L'Autoritat Portuària ha organitzat aquest dijous un webinar amb diversos experts i agents creuerístics per tal de traçar les línies mestres del present i futur dels vaixells turístics, seriosament tocats per la crisi del coronavirus. Després d'uns anys de rècord i d'un 2019 històric amb prop de 130.000 passatgers, la pandèmia ha frenat la inèrcia aquest 2020 i la temporada d'enguany encara roman tancada en un calaix.

«La situació actual és que la temporada està suspesa i encara no coneixem en quin moment es podrà reprendre», ha recordat el president del Port, Josep Maria Cruset, en la línia de les informacions que s'han anat succeint durant el darrer trimestre. Les previsions apunten que la represa del turisme el pròxim 1 de juliol servirà per esperonar una temporada que canviarà de dates i s'allargaria, previsiblement, fins ben entrada la tardor. De moment, però, tot són previsions. Ni més ni menys que previsions.

La Covid-19 ho canvia tot: incertesa per al sector, seguretat per als creueristes

«Encara es fa difícil dibuixar l'horitzó que ens espera», ha matisat Cruset amb prudència. La trobada ha servit per abordar els reptes dels creuers i de l'anomenada «nova normalitat» amb la garantia de mesures de control i seguretat per tal de consolidar aquesta aposta turística amb totes les precaucions possibles. «Els nostres visitants necessiten seguretat», han exposat els experts durant la trobada.

El Port de Tarragona celebra el 150è aniversari amb un gran acte! | Àngel

Sí que s'han dibuixat una sèrie d'eixos rellevants més enllà del present d'un 2020 incert que espera arrencar al juliol. L'oferta creuerística de Tarragona manté tot l'interès del sector i s'obre la porta a «obrir nous itineraris, noves destinacions més petites, nous tours, noves estratègies, nous clients» en funció de com es reconverteixi el sector i com respongui al terratrèmol que actualment manté els creuers immòbils a tots els ports de la Mediterrània.

Optimisme prudent: les reserves per al 2021 comencen a arribar i el sector ja detecta «brots verds»

El sector dels creuers, lluny de llençar la tovallola, ha reivindicat el potencial de Tarragona com a destí turístic i ja detecta «brots verds» de cara a un 2021 on la demanda apunta a l'alça i les reserves comencen a despertar, novament. Des de l'Autoritat Portuària han assegurat que «estarem preparats per quan el sector es torni a reactivar», sigui al 2020 o al 2021, i ho farà «amb les mateixes mesures i garanties que ho fa la resta de la societat».

El territori manté l'aposta per l'arribada de creuers i és per això que manté el calendari previst per estrenar la nova terminal de creuers al Moll de Balears el març de 2021, amb uns treballs que el coronavirus va obligar a aturar i que ja s'han reprès a les aigües de Tarragona. L'obra durarà divuit mesos i és una de les grans inversions de la dècada per a l'Autoritat Portuària.

"Presenten un ambiciós projecte d'innovació que ha nascut al Camp de TGN i l'Ebre" "Última hora: Sense morts per coronavirus, però amb diversos positius a Tarragona"