Pla obert del pantalà del Port de Tarragona

El Port de Tarragona confirma «signes de recuperació» amb un mes de desembre a l'alça

L'Autoritat Portuària va moure 2,5 tones de mercaderies, un 5% més que l'any anterior | Els productes energètics, protagonistes

En un any altament complicat i marcat per una pandèmia  capaç d'aturar-ho tot de la nit al dia, el Port de Tarragona confirma «signes de  recuperació»  amb les dades de la recta final del 2020 a la mà. L'Autoritat Portuària va tancar l'any amb un mes de desembre a l'alça, on va ser capaç de moure 2,5 milions de tones de mercaderies: un 5% més del que havia aconseguit en el desembre de 2019. Cal recordar que el 2019 marca el ritme d'un any històric, de rècord, per al Port tarragoní.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els números confirmen una  tendència positiva que s'ha notat des del mes d'agost, i que han permès amortir la caiguda del primer semestre amb una recta final a l'alça per al múscul econòmic portuari. El mes de desembre, de fet, se situa entre els millors mesos de l'any 2020 en aquest sentit per a l'Autoritat Portuària. Els productes energètics i els líquids a doll, en especial químics, adobs i petrolis, han estat la punta de llança de les bones notícies econòmiques a les aigües de Tarragona.

Quatre mesos seguits a l'alça amorteixen la caiguda d'ingressos del 2020 al Port de Tarragona

El Port també ha tancat el 2020 amb una pujada dels moviments quant a altres tràfics com la sal, el material de construcció o els combustibles  —i biocombustibles—, i ha aconseguit sobreviure a la caiguda en sec de mercaderies com el carbó  o el coc de petroli, fins fa no gaire essencials i a dia d'avui ja residuals per a l'economia portuària. La reorientació de l'activitat del Port cap a nous mercats més sostenibles  posa data de caducitat a aquests comerços de projecció cada vegada més limitada.

Quant al  balanç definitiu de l'any 2020, l'Autoritat Portuària de Tarragona encara no ha fet públiques les dades íntegres, que habitualment veuen la llum al mes de febrer. Els primers càlculs, més pessimistes, albiraven una caiguda  general d'ingressos propera al 30%, però l'accelerada del darrer quadrimestre acosta els pronòstics  a un impacte menys cru, proper al 20% de la facturació total. Activitats com els creuers  s'han esborrat del mapa, i sens dubte han accentuat el descens en un any marcat per les dificultats. Desembre, però, ha deixat lectures en línia positiva. «Signes de  recuperació»  al Port de Tarragona.