Vaixell Port Tarragona

El Port de Tarragona comença a amortir els mesos a la baixa que ha forçat el coronavirus

Mou un 6% més de tràfics que en l'abril de 2019 | El descens acumulat del 2020 frega el 20%

Un bon mes d'abril  per tancar un mal quadrimestre a les aigües del Port de Tarragona. L'Autoritat Portuària ha confirmat aquest divendres que durant el mes passat va moure un 6% de mercaderies  que en l'abril de 2019, unes dades que canvien la tendència del primers tres mesos de 2020, tots ells molt a la baixa per culpa de la crisi del coronavirus.

El balanç  del primer quadrimestre, però, resta molt lluny de les dades de 2019. A dia d'avui, el Port de Tarragona ha mogut un 18,8% menys de mercaderies  que a les mateixes daters de l'any passat, una tendència que va en la línia de tot el sistema portuari estatal i que es deu a l'emergència global. El repunt econòmic de l'abril, però, permet amortir els mesos de caiguda  i estabilitzar els números.

Els carburants i el mercat alimentari permeten surar al Port en un mes d'abril positiu

El creixement de l'abril es deu especialment al bon comportament del tràfic dels líquids a doll (gasoil, benzina, petroli  i derivats), qui concentren la gran majoria de les mercaderies que han entrat i sortit de Tarragona. Cereals, farines o pasta de paper també han estat altres dels mercats  clau per millorar les dades mensuals.

Des de l'Autoritat Portuària  celebren que la relació directa amb mercats ocm el brasiler, francès o turc han estat dels més destacats dels darrers trenta dies. També s'ha duplicat, des que es va iniciar el confinament, el mercat de les fruites, hortalisses i llegums, que cada vegada guanya més força al Port de Tarragona.

El balanç acumulat al Port des del gener és d'una caiguda general de prop del 20%

La tendència  general al Port és d'un descens progressiu de l'activitat en vora un 20%, tal com apuntàvem unes línies més amunt, on un terç de la caiguda  correspon al mercat del carbó, fa anys vital i avui pràcticament desplomat després que els centrals elèctriques properes al territori vegin propera la seva data de caducitat.

En els darrers quatre mesos, des del Port  veuen línies de llum entre el mar de foscor i incertesa. Mercats com el químic, el petrolífer o la càrrega general sembla mostrar una tendència  progressiva a l'alça que s'haurà de confirmar en els pròxims mesos per blindar l'economia portuària  en un dels anys més difícils imaginables pèr a l'economia no només del territori, sinó també del planeta.