El Port de Tarragona desmantella la fàbrica de ciment situada a tocar de l'escullera

La desaparició de la planta implicaria un augment del tràfic de cereals i una reducció de les emissions de CO2
L'anunci de desmantellament de la fàbrica de ciment comportarà un canvi a l'skyline de la ciutat, a banda dels efectes en el medi ambient, a través d'una important reducció de les emissions de CO2 | TarragonaDigital


El Port de Tarragona desmantella la fàbrica de ciment, construïda el 2008 i que mai ha entrat en servei, a tocar de l'escullera. Així ho ha anunciat aquest dimarts el president del port, Josep Maria Cruset, en la presentació de les noves accions del Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030. La desaparició de la planta de producció de ciment elimina possibles emissions de CO2 de fins a 7.300 tones anuals, i també de partícules.

També s'estalviarà contaminació acústica -la planta en marxa hauria arribat als 70 decibels- i s'eliminarà la torre de la cimentera, de 50 metres d'altura, visible des del Balcó del Mediterrani i des del mar. El desmantellament millorarà l'skyline de la ciutat i contribuirà a potenciar el tràfic de productes agroalimentaris. Les instal·lacions de la fàbrica de ciment situada dins de les instal·lacions portuàries, al dic de Llevant, es desmantellaran per donar pas a una nova activitat relacionada amb l’emmagatzematge de cereals a granel i una nova nau destinada a project cargo. El desmantellament de la cimentera no suposarà cap despesa per a l'Autoritat Portuària de Tarragona. 

Millora de la competitivitat del Port

Josep Maria Cruset ha explicat que el port dona així compliment a l’eix 2 del seu Pla de sostenibilitat que preveu que «el creixement del port passa per la transició energètica, la digitalització dels processos i l’impuls d’infraestructures que afavoreixin la millora de l’eficiència, la competitivitat i la connectivitat entre les persones» i que pretén assolir l’eliminació del 99% de la petjada del CO2 l’any 2030. 

La fàbrica construïda l’any 2008 va suposar en el seu dia una inversió privada de 10 milions d’euros i estava destinada a subministrar ciment al mercat espanyol i a diversos països de la Mediterrània, però fins ara no ha entrat mai en servei. L’empresa va haver d’anul·lar l’entrada en funcionament de la planta per la caiguda de consum a causa de la crisi econòmica i financera de l’any 2008 i, des de llavors, aquest equipament industrial ha romàs inoperatiu a l’espera de millors perspectives econòmiques, atès que la concessió no finalitzava fins a l’any 2028 amb possibilitats d’ampliació fins al 2040.

L’empresa terminalista que ha adquirit la concessió de 34.070 m2, Ership, farà una inversió de 2,45 milions d’euros. Dedicarà prop d’un milió a la millora de la nau existent d’11.567 m2 i, un milió i mig a la construcció d’una nova nau de 7.452 m2, per millorar la seva capacitat d’emmagatzematge de cereals a granel. Segons fonts del port, les obres implicaran que es pugui incrementar el tràfic de cereals en aproximadament 200.000 tones anuals, la qual cosa contribuirà a augmentar el tràfic de vaixells i de productes agroalimentaris en els propers anys. D’aquest volum de tràfic, se n’assolirà una part a curt termini mitjançant la remodelació de la nau ja existent, i una addicional amb la construcció de la nova.

Un altre tràfic que surt reforçat d’aquesta nova situació és el de project cargo. El nou terminalista renuncia a uns 6.000 m2 de superfície no construïda que permetrà que l’empresa Schwartz Haumont Puerto, situada a la vora, pugui optar a ampliar la seva activitat empresarial de fabricació i muntatge de grans estructures industrials, en el qual el Port de Tarragona està molt ben posicionat a la Mediterrània.

"Última hora: Més d'un centenar de nous positius a la demarcació de TGN" "«Si el 2021 és com el 2020, ja veurem qui quedarà!»: els hostalers de TGN, aterrats"