Edifici de la seu institucional del Port de Tarragona

Encaren la recta final de la construcció de l'edifici de l'Autoritat Portuària amb la urbanització de l'entorn

Les obres tenen un termini d'execució de dos mesos | Es preveu que el funcionament de l'edifici es faci a la meitat del segon trimestre

Els treballs d'urbanització de l'entorn de l'edifici de la seu institucional del Port de Tarragona estan a punt de començar. Aquesta és la recta final de la construcció de l'edifici i els seus voltants i les obres  tenen un termini d'execució de dos mesos a partir de l'inici de les tasques. El pressupost total de les obres és de 305.000 euros sense IVA i l'empresa Transmaber, SL, n'ha sortit l'empresa adjudicatària. 

Per fer possible la construcció  i la urbanització  al voltant de l'edifici, el projecte inclourà les demolicions, moviments de terres, pavimentació, jardineria i enllumenat.  En aquest sentit, es posaran a les zones de jardineria per a la plantació d'espècies vegetals, arbustos, gespa de baix consum i plantes, i la pavimentació de les zones de circulació de les persones. També hi haurà un sistema de reg amb degoteig i la instal·lació de l'enllumenat amb la instal·lació elèctrica.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Les obres de l'antic edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona es troben en la fase de finalització amb la distribució dels interiors i l'execució de les instal·lacions de climatització, electricitat, comunicacions o lampisteria, seguint la política ambiental de l'APT. 

Un espai sostenible i integrat

El Port de Tarragona vol perfilar un entorn agradable, sostenible  i integrat a la façana marítima de Tarragona. Es plantaran gairebé 2.500 unitats de vegetació autòctona o adaptada al clima litoral mediterrani de més de vint espècies diferents com el romaní, el pi pinyer o l'olivera. 

A la zona enjardinada estarà composta per espais diferenciats i hi haurà una zona per atraure insectes pol·linitzadors, protagonitzada per una olivera, passant per zones de prat amb espècies de gespa adaptades al nostre clima i una gran zona de bosc mediterrani.  Aquestes accions formen part de la recuperació de la biodiversitat autòctona i mitigació d'emissions dins de l'eix 'Sostenibilitat ambiental' del Pla de Sostenibilitat—Agenda 2030 del Port de Tarragona

Pel que fa a la il·luminació, hi haurà catorze equips sobre columnes de 3 metres d'alçada i disposades de forma perimetral al recinte. Aquests es caracteritzen per proporcionar una il·luminació uniforme amb un flux de llum mitjà i amb la màxima eficiència energètica.