Instal·len una nova xarxa contra incendis a la zona d’hidrocarburs del Port de Tarragona

La infraestructura s’unirà a les quatre xarxes ja existents
La nova xarxa contra incendis del Port de Tarragona, instal·lada a la zona d’hidrocarburs | ACN

El Port de Tarragona instal·la una nova xarxa contra incendis a la zona d’hidrocarburs. Aquesta xarxa s’unirà a les quatre ja existents a les instal·lacions portuàries tarragonines. L'obra consisteix en la implantació d’una nova xarxa d’aigua contra incendis al port, ubicada a la zona d’hidrocarburs, complementant la xarxa contra incendis de titularitat privada que ja existeix en el mateix moll.

Aquesta nova xarxa, de gairebé dos quilòmetres de longitud, s’alimentarà de les ja existents del moll de Cantàbria i de l’Estació Intermodal de la Boella. Actualment al Port de Tarragona té quatre estacions de bombeig de titularitat pública que donen servei a les diferents xarxes contra incendis que cobreixen la gran part dels molls del port.

La nova xarxa en la zona d'hidrocarburs ja quedarà preparada per a poder connectar-la a la del moll de la Química, unint els dos costats del riu Francolí i, per tant, creant un «immens» sistema contra incendis en la infraestructura portuària.

L'última actuació serà la col·locació d'una nova estació de bombament en el moll de Catalunya, assegurant així el proveïment d'aigua contra incendis en tot el Port de Tarragona, inclòs el moll de Balears tant en primera com en segona fase de construcció del nou moll.

A més a més, segons informen fonts del port, hi ha altres xarxes de titularitat privada que o, bé disposen d’estació de bombeig pròpia, o bé es connecten a la xarxa de l’Autoritat Portuària de Tarragona. Algunes d’aquestes xarxes disposen d’interconnexions que permeten reforçar i assegurar l’abastament d’aigua en les situacions més crítiques.

"Última hora: Les dades dels nous contagis de coronavirus a Tarragona d'avui divendres" "Tot a punt per l'Agrifood Virtual Meeting 2020, organitzat pel Port de Tarragona"