Port Tarragona Cereals

El Port de Tarragona, el que transporta més cereals i pinsos al Mediterrani en l'inici del 2019

Duplicat el comerç de productes agroalimentaris respecte a l'inici de l'any 2018

El Port de Tarragona ha començat el 2019 amb un volum comercial superior a l'any anterior. La institució ha fet públiques les dades de tràfic de mercaderies del mes de gener, on ha mogut un total de 3,2 tones, entre la suma de tots els productes descarregats. D'entre ells, el més destacat ha estat l'arribada i transport de productes agroalimentaris com cereals i pinsos, amb més de 800.000 tones durant el primer mes de l'any.

Durant el primer mes del 2018, el total de mercaderies mogudes va ser de 3,07 tones. Això vol dir que  el Port de Tarragona ha començat l'any amb gairebé un 6% més de mercaderies rebudes i transportades. Gran part de responsabilitat d'aquest increment recau sobre les mercaderies agroalimentàries, especialment cereals i les farines que se'n deriven, pinsos i farratges. La xifra de gairebé un milió de tones mogudes duplica les dades del 2018, i  consolida el de Tarragona com el Port líder al Mediterrani en el moviment de mercaderies agroalimentàries.

El Port de Tarragona ha mogut més de 800.000 tones de cereals i pinsos durant el gener del 2019

Malgrat l'augment percentual del sector agroalimentari, el Port també creix de manera exponencial en mercaderies com la benzina, el gasoil, els biocombustibles, els adobs o el ciment. En l'anàlisi dels resultats de l'any 2018, l'Autoritat Portuària ja va destacar l'aposta per la diversificació de tràfics, fet que permet salvar crisis i davallades en sectors concrets com el carbó, en casos en què el volum mogut no depèn del Port sinó de la tendència a la baixa de la pròpia mercaderia.

El Port de Tarragona ha fet una valoració molt positiva de les primeres dades del 2019, i ha insistit en la seva voluntat d'esdevenir «una de les principals portes d'entrada i sortida de mercaderies a la Mediterrània».

També et pot interessar