El Port de Tarragona obre una nova línia comercial amb l'Orient Mitjà

Un vaixell transportarà aquesta setmana més de 21.000 caps de bestiar | Es tracta d'un mercat nou per a Tarragona
El tràfic d'animals vius és una de les estratègies de diversificació del Port de Tarragona | Cedida

Moviment estratègic important a les aigües del Port de Tarragona. L'Autoritat Portuària segueix capficada en el seu objectiu de diversificar els seus tràfics i mercaderies per tal d'esdevenir més competitiu i poder sobreposar-se a la caiguda de tràfics històrics com el carbó, fa uns anys hegemònic i ara cada vegada més en desús.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

A més mercaderies diferents, més oportunitats de negoci. Amb aquesta visió, el Port de Tarragona ha autoritzat aquesta setmana una operativa per transportar prop de 21.500 xais vius amb destinació a l'Orient Mitjà, un mercat fins ara desconegut per a Tarragona i que obre una línia comercial desconeguda per a l'Autoritat Portuària. El Port confirma que aquest vaixell, anomenat 'ADEL 1', atracarà pròximament a l'Aràbia Saudita.

 

Només Tarragona i Cartagena poden moure animals vius en tota la xarxa portuària de l'Estat

El tràfic d'animals vius i caps de bestiar és una de les potes estratègiques en aquesta diversificació del Port, donat que Tarragona és un dels dos únics ports de tot l'Estat amb capacitat i autorització per moure aquesta exportació (amb Cartagena). Ho fa des de l'any 2012, i l'any passat va moure prop de 240.000 animals amb destinació, principalment, a la conca mediterrània i el Nord d'Àfrica. I ara s'obre la porta de l'Orient Mitjà.

 

Des de l'Autoritat Portuària recorden que «és una sortida molt important per al sector ramader», i expliquen que les pròximes setmanes i mesos són les de demanda de xais més intensa als països musulmans —s'acosta el final del ramadà i la festa del corder—.

 

El vaixell d'aquesta setmana és el segon carregament d'animals vius més gran de la història del Port de Tarragona, només per darrere d'una operativa de més de 26.000 animals que van partir de Tarragona amb destinació a Líbia l'any 2017.