El Port de Tarragona mou 25 milions de tones fins al setembre, un 6,2% més que l'any passat

Les instal·lacions marquen els tràfics més alts des del 2004 en productes petroquímics i cereals
Imatge de la descàrrega de nombrosos blocs de pasta de paper al moll de Cantàbria del port de Tarragona | ACN

El Port de Tarragona ha mogut 25,12 milions de tones entre gener i setembre, un 6,2% més que el mateix període de l’any passat. A més, ha marcat nous rècords en diversos tràfics, segons les dades acumulades fetes públiques aquest dilluns. Tres productes energètics —cru de petroli, benzina i gasos energètics del petroli— i un producte agroalimentari —cereals i les seves farines— han marcat el resultat acumulat més alt des del 2004. El cru de petroli acumula gairebé 7,5 milions de tones, un increment del 9,6% respecte al 2018. En la mateixa línia, la benzina —un milió de tones— i els gasos energètics del petroli —un milió i mig de tones— creixen un 889,5% i un 26%, respectivament.

Aquests bons resultats també es veuen reflectits en el tràfic de cereals amb les seves farines, que marca un rècord amb 2,8 milions de tones, un 6,5% més. En tots els casos són els millors resultats dels darrers quinze anys, des de l’any 2004.

D’altra banda, el Port de Tarragona segueix registrant un augment en tràfic de vehicles. La xifra acumulada d’aquest producte és de gairebé 159.000 vehicles entre el setembre del 2018 al setembre passat —un increment del 13,4%.

Un mes de setembre positiu

Durant el setembre el port ha mogut 2,81 milions de tones, un 5,2% més que el setembre de l’any passat. Els productes agroalimentaris, concretament els sòlids a dojo, s’han anotat el creixement més gran amb un 77,6% més i 573.100 tones. Aquest augment dels agroalimentaris compensa el descens del tràfic de carbó i coc, que recula un 68,5% al setembre respecte fa un any.

D’altra banda, els líquids a doll experimenten un creixement del 2,6% en conjunt. En aquest cas, el lleuger descens del cru de petroli aquest setembre es compensa amb l’increment dels químics i adobs, amb un 17,3% més respecte al setembre anterior, i els altres productes petrolífers, amb un 19,4% d’increment.

Vehicles al Port de Tarragona | Cedida

"🔴 MINUT A MINUT: Més de 1000 persones clamen per la llibertat dels joves detinguts" "🔴ARA MATEIX: Manifestació al centre de TGN per la unitat d'Espanya"