El Port de Tarragona dobla l'aposta per la càrrega i descàrrega d'aliments

Ha desdoblat els accessos al Moll de Castella després de quatre mesos d'obres | Apunta a una «millor capacitat de càrrega»

El Port de Tarragona està decidit a consolidar la seva aposta pels productes agroalimentaris de cara a la pròxima dècada. L'Autoritat Portuària ha desdoblat els accessos ferroviaris al Moll de Castella, el que assumeix les càrregues i descàrregues d'aquests tràfics, i ha habilitat una nova via paral·lela de 300 metres després de quatre mesos d'obres per tal de «millorar la capacitat de càrrega» de la infraestructura «sense causar molèsties a altres operatives» simultànies, tal com passava fins ara.

Amb aquesta inversió enllestida, el Port té ara via lliure per multiplicar l'aposta per aquest tràfic agroalimentari, un dels principals cavalls de batalla que vol potenciar en els pròxims anys. «Estem parlant d'un tràfic destacat i amb gran impacte econòmic», han valorat des de l'Autoritat Portuària, que representa uns cinc milions de tones anuals per als moviments portuaris de Tarragona. La intenció és, amb els nous accessos, incrementar aquesta xifra.

Actualment, el Port mou tres ferrocarrils a la setmana plens de productes agroalimentaris de forma habitual, principalment blat de moro. En les setmanes més intenses, el flux pot arribar als cinc trens plens d'aquestes mercaderies. Amb la nova via ja construïda, Tarragona vol incrementar aquest pes com a gran porta marítima d'entrada i sortida d'agroalimentaris cap a la Mediterrània.

"Ja es coneix el substitut de Pau Ricomà a la Diputació de Tarragona" "Atenció viatgers: Ryanair confirma una gran notícia per a l'aeroport de Reus"