port

El Port de Tarragona accelera per «optimitzar el transport de mercaderies» via tren

La connexió port-ferrocarril és una prioritat per a la institució | L'entrada del Corredor marcarà un abans i un després

El Port de Tarragona vol enfortir la connexió ferroviària de les seves instal·lacions i «optimitzar el transport de mercaderies» per aquesta via amb la màxima garantia d'èxit possible. Per a l'Autoritat Portuària, es tracta d'una prioritat a curt i mitjà termini per tal d'explotar en els pròxims anys i fer el salt endavant definitiu per al qual s'està preparant.

«Cal adequar les nostres infraestructures per créixer, [...] som al lloc ideal i en el moment ideal per optar a tot allò que ens plantegem», valorava el president del Port, Josep Maria Cruset, en una entrevista a TarragonaDigital.com de principis d'aquest estiu. És per això que, seguint la mateixa línia, la cúpula del Port ja ha iniciat una sèrie de reunions amb ADIF per «potenciar i millorar aquestes connexions» per tal d'«optimitzar el transport de mercaderies» a les instal·lacions.

Cruset: «El Port de Tarragona serà el que més creixerà un cop es posi en marxa el Corredor»

port
L'impuls ferroviari és una de les prioritats del Port de Tarragona | Cedida

L'esperat Corredor Mediterrani entrarà en marxa en els pròxims anys, i Cruset considera que serà el punt d'inflexió que permetrà el Port de Tarragona «competir amb els ports del nord d'Europa a través d'una connexió directa amb ample de via europeu i amb l'oportunitat d'un major tràfic de mercaderies cap al centre de la península ibèrica».

«El Port de Tarragona serà el que més creixerà un cop es posi en marxa el Corredor: mourem fins a un 20% de mercaderies més, segons el ministeri», explicava el president en l'entrevista a aquest mitjà. L'objectiu de les reunions amb ADIF és aprofitar els projectes de connexió portuària-ferroviària dels pròxims anys per consolidar un sistema «ferroport eficient i competitiu» que permeti agilitzar aquest flux de mercaderies a l'alça.

També et pot interessar


Comentaris