Un carregament de kiwi al Port de Tarragona

El Port de TGN aposta per un seminari virtual per analitzar les noves regles del joc del sector agroalimentari

Es tracta d'un sector estratègic per Tarragona | La trobada presencial apunta a 2021

No és cap secret que una de les grans obsessions del Port de Tarragona és obrir-se a nous tràfics de mercaderies  i fer-se fort amb un ventall ampli que li garanteixi la condició de motor econòmic a dècades vista. En aquest context, una de les portes obertes amb més recorregut és el del sector agroalimentari. Però aquest 2020 està dificultant tots els moviments econòmics, micro i macro, allà on passen.

L'Autoritat Portuària de Tarragona tenia previst acollir el passat mes de maig la gran trobada biennal del sector, si bé la força de la pandèmia  va barrar la porta a tota concentració de persones i va deixar en res una de les cimeres estratègiques més seguides al Port. Se substituirà, però, per un format de  seminari web, virtual, el pròxim dia 30 de setembre.

El Port obre la porta a celebrar la trobada presencial l'any 2021

La trobada virtual, que tindrà quatre conferències i una taula rotonda, neix amb l'objectiu de ser una plataforma comuna d'intercanvi d'informació i coneixements entre els agents més rellevants del sector, per tal de fer una radiografia comuna de les fortaleses i febleses d'un sector fortament tocat per la pandèmia de la Covid-19.

Es preveu que debats com la digitalització  guanyin pes en un any de terratrèmol, i el Port de Tarragona espera jugar un paper central en una de les cimeres on més s'hi juga a escala mundial. Des de l'Autoritat Portuària, però, mantenen intacta la intenció de dur a terme la trobada presencial que enguany no estat possible els dies 6 i 7 de maig de 2021, a fi de «garantir la salut, la seguretat i el benestar» de les persones que hi hauran d'assistir.