Imatge d'arxiu de diversos pescadors treballant a la Confraria de Pescadors del Port Tarragona

El Port de Tarragona fa costat a la Confraria de Pescadors davant el pla de gestió de la UE

La nova normativa posa en perill la meitat de les embarcacions d'arrossegament

El Port de Tarragona ha mostrat el seu suport a la Confraria de Pescadors de Tarragona en el seu posicionament davant el pla de gestió de la flota de pesca de la Mediterrània que vol imposar la Unió Europea.

Els pescadors asseguren que aquest nou pla, vigent des de gener de 2020, està reduint gradualment la flota d'arrossegament per les restriccions a la jornada laboral, els dies laborables i les zones de pesca que regula, segons un comunicat de la infraestructura aquest divendres.

Per a mostrar el descontentament amb el pla, la flota pesquera de la Mediterrània ha parat en bloc a partir d'aquest divendres a les 11.30 hores per a sol·licitar a la Comissió Europea i al govern espanyol que actuïn per evitar la desaparició d'aquesta modalitat de pesca.

El Port de Tarragona ha assegurat que «observa amb preocupació» els problemes del sector pesquer i ha mostrat la seva solidaritat amb les demandes per a revisar la normativa i «assegurar la viabilitat present i futura de l'activitat pesquera».

L'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha assenyalat que les dificultats que s'han anat acumulant han arribat «a posar en risc la viabilitat de les confraries de pescadors». Apunta que «aquesta situació límit és inadmissible» i ha demanat celeritat a les autoritats per a trobar solucions adequades.

Més de 200 pescadors es manifesten al port de Sant Carles de la Ràpita

Precisament aquest divendres, 4 de juny, més de 200 pescadors s'han manifestat al port pesquer de Sant Carles de la Ràpita. Han denunciat que la nova normativa redueix encara més les jornades de pesca, sense tenir en compte la veda de dos mesos que ja apliquen.

La nova normativa pretén reduir un 40% les captures per arrossegament fins al 2025. Això significa que tan sols podrien sortir a pescar la meitat de dies que ara. La situació posa en perill, doncs, la meitat de les 218 embarcacions d'arrossegament de la flota pesquera catalana.