El Port de Tarragona batrà el rècord d'arribada de creuers aquest 2019

La temporada anual s'inicia el pròxim 19 d'abril | El Refugi 1, nou punt d'informació per als creueristes
Imatge d'arxiu d'un creuer a Tarragona | TarragonaDigital.com

El Port de Tarragona està a punt de començar la temporada de creuers 2019, amb l'arribada del primer d'aquests vaixells el pròxim 19 d'abril. Fins a principis de novembre, un total de 65 creuers faran aturada a Tarragona, gairebé una desena més que l'any passat, que suposava, fins ara, el màxim anual històric. L'augment del nombre de creuers en aigües tarragonines fa presagiar també que s'incrementi el nombre de creueristes que desembarcaran a la ciutat i se superin els gairebé 100.000 passatgers del curs anterior.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'aposta per l'arribada de creuers és una tendència a l'alça des del 2015 al Port de Tarragona. L'augment ha estat progressiu, especialment l'any 2017 —quan es va quadruplicar el nombre de passatgers—. L'any passat, les dades van tornar a multiplicar-se per dos, i el Port va acollir un total de 57 creuers i més de 98.000 passatgers a bord. La temporada del 2019 tornarà a trencar aquests registres rècord.

 

El Refugi 1, nou punt d'atenció per als creueristes a Tarragona

Imatge d'arxiu d'un creuer arribant a Tarragona | TarragonaDigital

El president del Port, Josep Maria Cruset, ha insistit en diverses ocasions en la voluntat de consolidar la institució tarragonina com a un punt de referència del turisme de creuers de la Mediterrània. L'estratègia del Port es basa a incrementar la presència de creuers internacionals, tal com succeirà aquest 2019.

 

Aquesta empenta implica una sèrie de canvis per fer-la possible. És el cas de l'antiga duana, fins ara el punt d'atenció, informació i acollida dels creueristes que arriben, però que aquest 2019 quedarà petita per assumir el nou volum de passatgers. És per això que el Port destinarà enguany un nou espai, el Refugi 1 del Moll de Costa, a fi de garantir aquest servei en unes condicions òptimes.

 

Una altra de les grans actuacions cap a la consolidació d'aquest model serà la construcció d'una nova terminal per a aquests vaixells, prevista al Moll de les Illes Balears per a l'any 2021. Aquesta nova terminal haurà de ser molt més gran que l'actual, per acostumar-se a acollir un volum de creuers molt més elevat que l'actual.

 

També et pot interessar

Més notícies de la categoria Àrea Metropolitana