El Port de Tarragona dobla l'aposta pel transport de cereals i pinsos

Duplica el nombre de ferrocarrils per enviar els productes a l'Aragó | Tarragona és la referència del Mediterrani en aquest sector
El tràfic de cereals o pinsos és un dels grans punts forts del Port de Tarragona a escala mundial | Cedida

Més ferrocarrils quilomètrics i menys camions a la carretera. Aquest és el moviment que ha confirmat el Port de Tarragona a partir d'aquest dilluns, 6 d'abril, i que espera consolidar setmana rere setmana. L'estratègia fa referència al tràfic de pinsos i cereals (essencialment blat, blat de moro i sègol) que arriba a Tarragona i es distribueia massivament en direcció a l'Aragó.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

L'Autoritat Portuària passa dels tres ferrocarrils setmanals que fins ara operava a omplir-ne cinc. Això representa un volum setmanal de 4.500 tones de cereals en direcció a Saragossa que, en cas de transportar-se per carretera via camions, suposaria una xarxa de 70 camions diaris, entre anades i tornades. El Port celebra l'accent sostenible i d'estalvi econòmic de l'operació.

 

El Port de Tarragona és líder en el tràfic i transport de cereals, pinsos o farratges

Cal recordar que el Port de Tarragona és la infraestructura que mou més cereals de tot l'estat, i una de les més potents de tota l'àrea del Mediterrani. La majoria del gènere arriba des d'Àsia i Amèrica Llatina i es distribueix, essencialment, a l'Aragó, València, Madrid, Barcelona i la resta d'Europa. L'Autoritat Portuària calcula que el salt del camió al ferrocarril reduirà fins a un 75% les emissions contaminants al medi ambient.

 

Fent números, la decisió de doblar l'aposta pel transport ferroviari permetrà suprimir més de 16.000 camions a l'any destinats a aquest servei. L'Autoritat Portuària vol consolidar un tràfic en el qual ja destaca especialment, com són els cereals, i reconvertir la seva estratègia de moviment per centrar els esforços a través de grans trens de fins a 15 vagons per tal de buidar les carreteres. L'operació ha entrat en marxa aquest dilluns.