El Port de Tarragona acull un dels vaixells més grans de la seva història, de gairebé 300 metres d'eslora

El petrolier LENI P descarrega 24.800 tones de cru que serviran a Asesa de matèria prima per fer betum asfàltic
És un dels vaixells més grans mai atracats a les aigües de Tarragona | Cedida

El Port de Tarragona ha acollit aquest dijous un dels vaixells més grans de la seva història. Es tracta del petrolier LENI P, de 274 metres d'eslora, 48 metres de mànega i una capacitat de càrrega de 158.000 tones.

L'embarcació ha estat 24 hores al pantalà d'Asesa, per descarregar 24.800 tones de cru que serviran per subministrar matèria prima a la planta d'elaboració de betum asfàltic i altres derivats, situada al polígon sud de Tarragona. De fet, el LENI P ha hagut de fer una descàrrega prèvia en un altre port, ja que el calat del pantalà d'Asesa hauria estat insuficient per atracar-lo totalment carregat.

Tarragona multiplica per dos les exportacions de ramat des del Port

També aquest dijous s'ha conegut que l'exportació de ramats al Port de Tarragona s'ha incrementat un 50% enguany. Respecte al mateix període del 2019, s'ha passat de 73.403 caps de ramat exportats a 135.640 aquest any. L'obertura de nous mercats com Aràbia Saudí, Jordània i Marroc ha disparat la demanda i es preveu que es mantingui a l'alça per la celebració del Ramadà i la festa del Xai.

Els Punts d'Inspecció Fronterera (PIF) a Tarragona han controlat 280 expedient d'importació i 920 expedients d'exportació de sanitat animal així com 323 expedients d'importació i 252 d'exportació de sanitat vegetal. El Port de Tarragona lidera les importacions de productes per a l'alimentació animal de tot l'estat espanyol i el flux s'ha mantingut durant l'actual estat d'alarma.

"Alerta Tarragona: Arriba una nova estafa relacionada amb el coronavirus" "El CAT reactiva les obres i licitacions suspeses pel coronavirus"