Els sindicats denuncien 11 positius en Covid-19 entre el personal de Correus de les comarques de Tarragona

UGT i CCOO retreuen «la irresponsabilitat d'exposar els treballadors a més de 20 dies de feina sense EPI»

Crit d'alerta de Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) sobre l'estat i les condicions de la plantilla laboral de Correus a les comarques de Tarragona. Els sindicats majoritaris han confirmat, a través d'un dur comunicat, el contagi d'onze treballadors que han donat positiu en coronavirus i l'aïllament d'altres 25 que es troben en situació de quanantena preventiva.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

CCOO i UGT atribueixen l'onada de contagis a «l'incompliment reiterat dels protocols sanitaris i les mesures de seguretat» que l'empresa pública està obligada a garantir a tots els seus treballadors. Els sindicats carreguen contra «la irresponsabilitat d'exposar els treballadors a més de 20 dies de feina sense EPI» i asseguren que no han estat tan protegits com hi haurien, en la línia del que també han denunciat molts altres col·lectius laborals.

 

Treballadors de Correus retreuen la manca de protecció com a causa dels contagis

Sempre segons la versió sindical, el cas més greu s'hauria detectat a la zona de Valls, si bé també consta la mateixa denúncia a altres punts del territori com Tarragona, Reus, Torredembarra, el Vendrell, l'Arboç o Sant Carles de la Ràpita.

 

Arreu de Catalunya, hi hauria en aquests moments prop de 200 treballadors contagiats per coronavirus i més de 300 en quarantena per aquesta mateixa raó, i arreu de l'Estat les xifres es dispararien a més de 800 infectats i vora els 2.200 treballadors aïllats.