El col·lectiu de professors 'Precàries URV' fa una crida «a la solidaritat» de la comunitat universitària

Reclamen la renovació automàtica dels contractes temporals | S'han concentrat al Campus Catalunya, en plena Selectivitat

«Sense drets laborals no hi ha tesis doctorals». «Professorat associat, pobre i humiliat». «La Selectivitat acaba, la precarietat continua». Són alguns dels cartells amb què aquest divendres al matí s'han concentrat alguns membres del col·lectiu de professors i investigadors Precàries URV davant les portes del Campus universitari Catalunya. El col·lectiu, nascut recentment, reclama millors condicions laborals i salarials per a perfils especialment vulnerables de l'estructura universitària com són els associats o els investigadors de doctorat vinculats a la Rovira i Virgili.

Els concentrats han aprofitat el darrer dia d'exàmens de la Selectivitat 2020 al centre universitari per «apel·lar a la solidaritat entre la comunitat universitària» per tal de deixar constància visual que «la precarietat afecta a la qualitat educativa». Han accentuat la reclamació d'unes «condicions de treball dignes a la universitat pública» i han subratllat la prioritat de renovar de forma automàtica els contractes temporals dels docents i investigadors de cara al pròxim curs acadèmic. La protesta ha tingut lloc a partir de les 10.30 hores.

"Vaga indefinida: els vigilants de seguretat de Renfe a TGN, en peu de guerra" "Tarragona i els brots: en quin punt estem? Calma i sentit comú"