Imatge d'arxiu de l'aula d'una escola

La preinscripció escolar del curs 2021-2022 a infantil, primària i secundària comença la setmana vinent

A partir del dia 15 s'obre la preinscripció a infantil i primària, mentre que la d'ESO començarà el dia 17

El procés de preinscripció començarà el pròxim dilluns, 15 de març, per al segon cicle d'educació infantil i primària i s'allargarà fins al 24 de març. Per a l'ESO anirà del 17 al 24 de març. En tots els casos serà totalment electrònica i caldrà un dispositiu mòbil, sigui tauleta, ordinador o telèfon mòbil, per poder-la fer. Tot i això, el director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Juanjo Falcó, ha explicat que aquelles famílies que tinguin algun problema o no disposin de dispositiu poden demanar cita prèvia als centres escolars o les oficines municipals d'escolarització, on rebran el suport necessari per a completar el procés.

Falcó ha assegurat que existeixen totes les eines perquè tothom pugui portar a terme el procés de preinscripció sense problemes i ha destacat que l'any passat, en una situació sanitària pitjor, el 80% de les famílies van optar per la via telemàtica.

La presentació es podrà fer durant les 24 hores del dia i els resultats també es podran consultar per Internet. En aquest sentit, Educació ha posat en marxa un portal específic on es recull tota la informació sobre la preinscripció.

La matriculació serà del 14 al 18 de juny per al segon cicle d'educació infantil, primària i 1r d'ESO, i del 28 de juny al 2 de juliol per a 2n, 3r i 4t d'ESO.

Més de la meitat de grups de P3 ofereixen ràtios inferiors a 25 pel pròxim curs

Més de la meitat dels grups de P3 ofereixen una ràtio per sota de 25 alumnes, segons l'oferta inicial per al curs 2021-2022 que s'ha publicat aquest dijous. El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, ha destacat que això és així tot i la previsió d'uns 3.241 alumnes menys en aquests cursos. La previsió és que en el conjunt del sistema hi hagi uns 20.700 alumnes menys, que inclouen una davallada de 2.579 a 1r d'ESO, on baixen els estudiants per primer cop des de la creació de l'ESO. Cambray ha afirmat que hi ha un «manteniment» general de l'oferta. La reducció de les ràtios a P3 es dona tant per la baixada de la natalitat com per l'aplicació del nou decret d'admissions per reduir la segregació escolar.

En total, l'oferta inicial ha sortit aquest dijous amb 40.997 grups per a  educació infantil de segon cicle. Del total, 28.497 són grups en centres públics i 12.500 en centres concertats. A P3, l'oferta pública inicial serà de 2.110 grups, 13 menys que l'actual curs, i a la concertada de 970, una desena menys. La previsió d'alumnes és de 63.566, mentre que en l'oferta inicial del curs vigent va ser de 66.807.

Pe que fa al primer curs d'ESO, l'oferta és de 2.016 grups a la pública, 28 menys que en l'oferta inicial del curs vigent; i 966 grups a la concertada, 12 menys. En total, la previsió és d'uns 82.886 alumnes, mentre que en l'oferta inicial del curs vigent va ser de 85.465.

En el cas de P3, pràcticament en unes 700 escoles s'ha programat l'oferta amb la idea de reduir les ràtios a P3 per sota dels 25 alumnes per grup. En total seran 91 els municipis que així ho faran. Cambray ha assegurat que aquells on l'oferta inicial és de 25 alumnes tampoc implica que hagi de ser així i ha asseverat que «la majoria no hi arribaran».

Repartits el 54% dels ordinadors a alumnes

La secretaria general d'Educació, Núria Cuenca, ha explicat que ja s'han repartit el 54% dels 300.000 ordinadors que estaven compromesos entre els alumnes. Cuenca ha assegurat que durant el mes d'abril s'espera acabar aquesta distribució. En el cas dels docents ja s'ha completat aquesta distribució.