arq

La museïtzació del teatre romà de Tarragona s'emporta el 5è premi d'arquitectura Alejandro de la Sota

Un total de deu actuacions al territori, guardonades | Una exposició permet descobrir les obres finalistes fins al pròxim 26 de juny

Les obres de museïtzació del teatre romà de Tarragona són el gran guanyador del 5è premi d'arquitectura Alejandro de la Sota, que premia els treballs arquitectònics més rellevants dels darrers dos anys a la demarcació de Tarragona. El veredicte s'ha fet públic a darrera hora de la tarda d'aquest dijous, 25 d'abril, a la seu territorial del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya. Els guardons s'han distribuït en diverses categories: edificis públics i privats de nova planta, rehabilitacions, espais exteriors i interiorisme.

En total, una desena d'obres arquitectòniques han estat reconegudes. En la categoria d'actuacions en espais exteriors, la museïtzació del teatre romà ha compartit premi, ex aequo, amb el pavelló Entre Noguers de Reus i la prova pilot Salou d'Estiu, a la localitat de la Costa Daurada. També ha estat ex aequo a tres el premi d'arquitectura de rehabilitacions, per als treballs realitzats en un habitatge de Riudoms, una residència de Reus i el centre cultural de Torredembarra.

Deu obres del Camp de Tarragona s'emporten els premis arquitectònics Alejandro de la Sota 2017/2018

El premi de millor edifici públic de nova planta ha estat per les obres de cobriment de la pista d'atletisme del pavelló de Vila-seca, i els millors edificis privats, un altre guardó compartit, han anat cap a la construcció de dos habitatges a Banyeres del Penedès i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. En el cas de la categoria d'interiorisme, la guanyadora ha estat Elisenda Rosàs per un treball anomenat 'Territorial Tarragona'. El jurat ha volgut destacar «l'altíssim nivell de les obres presentades».

Josep Poblet: «El món local necessita un urbanisme i una arquitectura realista»

arq
L'entrega de premis, a la seu del Col·legi d'Arquitectes, ha estat presidida per Josep Poblet | Toni Cabanillas

 

Hi han participat un total de 49 obres arquitectòniques del Camp de Tarragona, i l'objectiu dels guardons és divulgar la feina arquitectònica més significativa que s'ha dut a terme en els anys 2017 i 2018 arreu del territori. El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha fet una crida «al realisme en l'urbanisme i l'arquitectura del món local» i ha posat en valor que «aquestes obres recorden que l'interès comú està per damunt de les medalles personals».

Poblet ha aprofitat l'acte de lliurament de premis per acomiadar-se institucionalment del Col·legi d'Arquitectes, ja que el pròxim 26 de maig no optarà a la reelecció a les eleccions municipals i deixarà alhora la presidència de la Diputació i l'alcaldia de Vila-seca. «En aquests anys he après que, si els posem en bones mans, es poden fer miracles», ha agraït als arquitectes en referència a la seva feina.

Les obres finalistes, d'exposició fins a finals de juny

El Col·legi d'Arquitectes ha confirmat que, des d'aquest moment i fins al pròxim 26 de juny, totes les obres locals finalistes que han optat al guardó es podran descobrir en una exposició a seu del COAC a la ciutat, al número 20 del carrer de Sant Llorenç. La intenció és que, a partir del juliol, aquesta exposició esdevingui itinerant per diverses localitats de la demarcació, si bé les dates i el calendari encara es troben pendents de confirmació.

També et pot interessar