urv

La URV rebaixa el seu pressupost a 109,2 MEUR per afrontar l'any 2020

És un 1,3% més baix que el de l'any anterior | La despesa en personal serà més alta que els ingressos de la Generalitat

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat aquest dimarts, en el darrer Consell de Govern de la institució, el pressupost final amb què haurà d'afrontar l'any 2020 que està a punt de començar.  Els comptes ratificats són de 109,2 milions d'euros, un 1,33% més baixos en comparació amb els pressupostos que han fet possible avançar a la universitat aquest 2019, quan els números superaven els 110,6 MEUR.

D'aquest pressupost multimilionari,  gairebé el 75% dels recursos es destinaran a pagar les despeses de personal pròpies de les facultats de la Rovira i Virgili (78,7 MEUR), mentre que les despeses corrents de la universitat representaran prop de 20 MEUR més. La URV ha hagut de fer equilibris per què surtin els comptes i reduir especialment aquesta sèrie de despeses després d'alertar, durant mesos, que la situació econòmica de la institució «és crítica, és límit».

La Generalitat aporta 72 MEUR i les matrícules dels estudiants en suposen prop de 24 milions més

Quant als ingressos que fan possible que el pressupost torni a superar els 109 milions d'euros anuals,  la gran font de finançament torna a ser la transferència de la Generalitat, amb gairebé 72 MEUR. Amb els números a la mà, aquesta injecció pública és més baixa que la suma de les nòmines del personal de la URV, tal com desglossàvem abans.

urv
La rectora de la URV, María José Figueras, davant l'edifici del Rectorat | Angel Ullate

La segons gran butxaca d'on la URV treu els ingressos són  les matrícules dels alumnes, que repercutiran en prop de 24 milions d'euros a disposició de la institució educativa durant l'any 2020. Els comptes van en la línia dels darrers anys, desestimen grans inversions —una passa enrere ja anunciada— com les de la nova facultat d'Educació i Psicologia  i centrarà els esforços en garantir el dia a dia de la Rovira i Virgili amb els peus a terra.

400 euros per reservar places de màster, normativa flexible per a mares investigadores

El Consell de Govern, que ha tingut lloc al campus universitari de les Terres de l'Ebre, també ha aprovat altres punts d'interès.  Un d'ells és la decisió de cobrar 400 euros per les reserves de plaça de màster, a fi d'evitar que més d'un 30% dels alumnes que reserven lloc finalment no acaben materialitzant la inscripció. Si queden places lliures, la reserva no implicaria cap cost.

D'altra banda, també s'ha donat llum verda a una nova normativa  a fi de flexibilitzar la càrrega docent de les investigadores que surten d'una baixa per maternitat, de manera que podran centrar-se en la recerca acadèmica amb més facilitat des del moment en què es deslliurin de l'obligació de fer tantes hores de classe com abans. A més, el consell també  ha ratificat l'obertura de quatre convocatòries públiques previstes i encallades des dels darrers anys.

També et pot interessar