GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La població del Camp de Tarragona, una de les que més creixerà de tot Catalunya en la pròxima dècada

Les previsions de l'IDESCAT també alerten del despoblament creixent a les Terres de l'Ebre
Imatge d'arxiu del castell de Miravet, a la Ribera d'Ebre | Cedida

La població de tot Catalunya l'any 2030 serà més alta que l'actual i això es notarà en gairebé totes les comarques, segons conclou el darrer estudi de l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT). Les previsions apunten a un increment total en mig milió de persones —causat principalment pels fenòmens migratoris— i, malgrat que les defuncions superaran els naixements i la tendència a l'envelliment segueix present, se superarien per primera vegada els 8 milions d'habitants arreu del país.

 

 

Aquest augment es notarà especialment al Camp de Tarragona, un dels punts on l'augment de població serà més alt: s'espera una pujada de gairebé el 8% quant al nombre d'habitants actuals. La tendència es repeteix a totes les regions catalanes a excepció d'una, les Terres de l'Ebre, on s'espera que el despoblament continuï accelerant i s'espera que hi hagi menys població que l'actual. La Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre serien qui més notarien la regressió.

 

El Tarragonès i el Baix Penedès lideren les previsions més optimistes a la demarcació; el Priorat i la Conca s'enfonsen

Aquestes dades sobre població a mitjà termini també apunten que les bones previsions per al Camp de Tarragona se sustenten en dos grans focus, el Tarragonès i el Baix Penedès, les dues comarques cridades a encapçalar aquest lideratge. S'espera que les dues creixin més d'un 11% respecte a la seva població anual, entre les dades més altes de Catalunya, només igualades pel Gironès i el Maresme.

 

Per contra, el Priorat i la Conca de Barberà són les comarques tarragonines més amenaçades pel fantasma del despoblament i seguiran en la mateixa direcció durant la pròxima dècada. Diversos estudis han alertat en els darrers anys sobre els riscos a mitjà i llarg termini de l'envelliment i el despoblament rural a la nostra demarcació, i els resultats serien clarament visibles en aquestes dues comarques si la tendència no registra un canvi brusc abans del 2030.

 

També es pot interessar