Imatge de l'exterior del Centre Penitenciari de Mas d'Enric.

Els funcionaris de la presó de Mas d'Enric reclamen «més material de protecció» després dels primers contagis

El sindicat CSIF confirma set casos positius al centre del Catllar | Dos mòduls penitenciaris ja es troben confinats

El sindicat de funcionaris CSIF no amaga la seva preocupació per la situació sanitària a l'interior de la presó de Mas d'Enric, al terme municipal del Catllar. Segons ha informat el sindicat a través d'un breu comunicat, el centre compta ja amb set persones infectades de Covid-19, tres dels quals eren interns que ja eren a la presó i van començar a tenir símptomes, mentre que els altres quatre són interns que van ingressar per primer cop o tornaven d'algun permís. A més, dos mòduls penitenciaris ja han estat confinats per evitar la propagació del virus.

Des de CSIF asseveren que «cal més material i més mesures de protecció» per tal que els funcionaris puguin treballar amb garanties a la presó, i subratllen mancances com ara «que no hi ha mascaretes FFP2 per a tothom» ni s'estan realitzant proves PCR de forma generalitzada al personal que treballa al centre penitenciari. El sindicat insisteix que «no s'estan extremant les mesures» després d'aparèixer els primers casos positius. Durant tota la primera onada, la presó de Mas d'Enric no va registrar cap cas de Covid-19. 

El sindicat ha exigit que s'esmeni aquesta situació al més aviat i que els funcionaris tinguin mascaretes suficients per cobrir els torns, que es realitzin, de manera urgent, proves PCR a interns i treballadors del col·lectiu penitenciari, tant de vigilància com de tractament (les últimes proves que es van realitzar van ser al maig), prioritzant els treballadors que van prestar els seus serveis la setmana anterior en els mòduls afectats, exigeixen mesures de protecció de manera immediata i la restricció de les comunicacions especials, a nivell català, per aturar aquesta nova onada de contagis.


Comentaris