GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un programa de salut a la feina de la URV redueix una quarta part la taxa d'addiccions dels treballadors

El consum d'alcohol de risc va disminuir del 25,4% al 6,1% en cinc anys
Un programa de salut a la feina de la URV redueix una quarta part la taxa d'addiccions dels treballadors | cedida

 

Un programa de salut a la feina impulsat per personal sanitari laboral de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i investigadores de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aconseguit reduir en una quarta part les addiccions de la plantilla. El seguiment s'ha fet durant cinc anys, a més d'un miler de treballadors, i en dotze centres de Tarragona i Lleida. El consum d'alcohol i drogues al lloc de treball és motiu també «d'accidents laborals, absentisme i baixa productivitat» i l'estudi remarca que «incidir en els hàbits de la plantilla amb campanyes de promoció de la salut que els involucrin activament» dona importants resultats dins i fora de la feina.

 

Les investigadores del Departament de Medicina i Cirurgia de la URV van constatar ja el primer any del programa que el consum d'alcohol considerat de risc va disminuir un 4,1%. Les dades de seguiment que es van obtenir demostren que la taxa d'addicció va passar del 25,4% al 6,1% en cinc anys. La campanya promovia hàbits saludables i feia un seguiment mèdic de tot el personal, s'avaluava el consum d'aquestes substàncies a través d'entrevistes personals i es feien proves d'orina per detectar la presència de cànnabis i cocaïna així com un test d'alcohol d'aire expirat per comprovar-ne el consum recent. A més, s’avaluava si els treballadors i treballadores tenien un perfil de risc de consum d’alcohol i drogues.

 

«S’ha demostrat que la promoció de la salut és clau per reduir la incidència d’alcoholisme i drogues», afirma Montse Gómez-Recasens, una de les investigadores que ha encapçalat el projecte. Cinc anys després i davant dels resultats, el programa es manté amb la mateixa intensitat per evitar possibles recaigudes. Els resultats d’aquesta iniciativa fa que les investigadores destaquin la importància de fer estudis de forma conjunta entre universitat i empresa, ja que «aquest projecte conjunt ha posat en valor del treball de recerca realitzat i n’ha demostrat l’efectivitat», afirma la investigadora.

 

També et pot interessar