Imatge d'arxiu de la Sala Zero de Tarragona

La Sala Zero, Lo Submarino i la Sala Redstar en el marc del projecte SalaCat

La iniciativa forma part d'un paquet de mesures de suport al teixit cultural del Departament de Cultura

El Departament de Cultura de la Generalitat i l'Associació de Sales de Concert de Catalunya (ASACC) han posat en marxa a partir d'aquest dilluns el projecte SalaCat > SALA CAT amb l'objectiu de reactivar el circuit de concerts a sales privades. En el marc d'aquest programa hi ha programats, de moment, més 80 concerts a 37 sales de 15 ciutats del territori català; entre els quals s'hi troben la Sala Zero de Tarragona; Lo Submarino de Reus i la Sala Redstar de Valls, a més d'espais de Barcelona, El Prat de Llobregat, Girona, L'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Salt, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Vilafranca del Penedès, que comptaran amb la participació de gairebé 90 artistes. Les entrades tindran preus assequibles per assegurar l'accessibilitat del públic.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La inversió total del departament és de 250.000 euros, a través d'una subvenció exclosa de concurrència vehiculada a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (Icec), els quals seran distribuïts per l'ASACC entre els diferents espais privats de música. Per rebre l'ajut, les sales hauran de fer un mínim de dos i un màxim de sis concerts amb un aforament màxim del 50%

L'ASACC garantirà que tots els espais que participen en el circuit compleixin les mesures sanitàries establertes per combatre la Covid-19, i es farà càrrec de les contractacions de tot el personal involucrat en els concerts, des de músics que no siguin autònoms o no disposin d'estructura a acomodadors i la resta del personal tècnic.

La iniciativa vol donar suport i generar activitat entre els agents de la cadena de la música en directe que s'han vist afectats per la crisi de la pandèmia Covid-19. Aquest projecte s'allargarà durant el mes de desembre i també vol donar visibilitat i suport a les sales de petit i mitjà format de diferents ciutats, així com animar l'activitat dels artistes, el personal tècnic i auxiliar, els mànagers, les empreses de so i llums, els programadors, fotògrafs i tots els professionals que intervenen en la creació d'un concert.

Els concerts a Tarragona, Reus i Valls

  • Paco en la Luna (Bohemios de etiqueta); dijous, 10 de desembre a les 20.15 hores a Lo Submarino de Reus
  • Vergüenza Ajena; divendres 11 de desembre a les 20.00 hores a la Sala Redstar de Valls
  • Radio Reggae; dissabte 12 de desembre a les 20.15 hores a Lo Submarino de Reus 
  • Nueva Vulcano; dissabte 12 de desembre a les 19.30 hores a la Sala Zero de Tarragona
  • Mazoni; divendres 18 de desembre a les 19.30 hores a la Sala Zero de Tarragona
  • La Tieta Clara; disabte 19 de desembre a les 20.00 hores a la Sala Redstar de Valls
  • Fito Luri; dissabte 19 de desembre a les 20.15 hores a Lo Submarino de Reus
  • Josep Xortó & Congosound + TMN; dissabte 19 de desembre a les 18.30 hores a la Sala Zero de Tarragona
  • La Klave; dissabte 26 de desembre a les 20.15 hores a Lo Submarino de Reus
  •  

Comentaris