El Vaticà proposa una nova data per celebrar la Setmana Santa 2020

Segons el comunicat, la decisió final l'haurà de prendre l'arquebisbe de cada diòcesi

La Setmana Santa de 2020 podria no donar-se per perduda. En aquest sentit, la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments del Vaticà  avui ha emès un comunicat dirigit als bisbes de tot el món amb directrius o orientacions concretes amb relació als cultes i a les manifestacions religioses que celebrarà l'Església en les properes setmanes, en la commemoració de la passió, mort i resurrecció de Crist.

Així, després de la suspensió generalitzada de les professons  arreu del territori a causa de la situació d'emergència sanitària del coronavirus, el Vaticà ha plantejat la possibilitat que les desfilades típiques de la nostra Setmana Santa se celebrin el 14 i 15 de setembre. L'escrit puntualitza però, que en tot cas «serà cada bisbe diocesà qui decidirà si és convenient el canvi de dates». Per tant, queda en mans de l'arquebisbe Joan Planellas la possibilitat que les professons ja suspeses surtin o no al carrer en futures dates.

S'ha de tenir en compte que Tarragona  o Reus jugarien amb un hàndicap important a l'hora de determinar la viabilitat de la proposta: la coincidència de les dates amb la Festa Major de Santa Tecla o la Festa Major de la Mare de Déu de Misericòrdia de cada ciutat, respectivament.