La intermodal i un canvi de nom a l'Aeroport de Reus també entren en campanya

Els partits polítics locals lamenten el greuge comparatiu amb Girona | El PP proposa afegir el nom d'«Aeroport de Reus - Antoni Gaudí»

El debat de fons sobre el present i futur de l'Aeroport de Reus no ha trigat ni un dia a entrar en la campanya electoral de les municipals del pròxim diumenge 26. Els partits polítics i agents econòmics de la ciutat s'han posat d'acord per reclamar un front comú en defensa de la infraestructura i el territori, i han denunciat una situació de greuge comparatiu amb l'aeroport de Girona per part d'AENA. El de Reus és, ara mateix, el tercer aeroport amb més força a Catalunya, per darrere de Barcelona i de la capital gironina.

La millora de les infraestructures aeroportuàries i de les condicions complementàries —la famosa estació intermodal i les connexions amb el territori, en especial— són la base de la reclamació conjunta. La decisió d'AENA de consolidar Girona com a quarta pista de l'Aeroport del Prat, per davant de Reus, va molestar els agents reusencs i ha accentuat les crítiques sobre la «manca d'inversió» a l'aeròdrom del Baix Camp.

L'alcalde Carles Pellicer, sobre la intermodal: «No volem un baixador, volem una estació»

L'alcalde de la localitat i de nou candidat per Junts per Reus, Carles Pellicer, ha alçat el to per reclamar el compromís de l'estació intermodal, que ja suma una dècada al calaix sense novetats tangibles. «No volem un baixador, volem una estació: fa anys que ho demanem i això acaba frustrant la ciutadania», ha etzibat. La CUP proposa afrontar el futur de l'Aeroport de Reus a partir de «les necessitats més bàsiques en comunicacions», i es desmarca de «grans infraestructures de ciment».

Ciutadans defensa l'aeroport com «una instal·lació socialment rendible i imprescindible» que mereix més suport per part d'AENA, mentre que el PSC prioritza la connexió de Reus amb Barcelona i demana «fixar una ubicació idònia» per a la futura intermodal. ERC, per la seva banda, fa seves les reclamacions de treballadors i usuaris i centra el discurs en «millorar els serveis, les condicions dels treballadors i els horaris» de l'aeroport.

«Afegir el nom d'Antoni Gaudí»: la cridanera proposta del PP a Reus

Una de les propostes més cridaneres porta la signatura del Partit Popular. «Proposem afegir a l'aeroport el nom d'Antoni Gaudí», insten els populars, qui també avalen donar un impuls a les rutes de passatgers i la temporada d'hivern. Ara Reus, d'altra banda, planteja «la necessitat de convertir Reus en un aeroport complementari al de Barcelona, com passa a Londres». Agents econòmics com la Cambra de Reus i la Federació Empresarial de Turisme de Tarragona també s'han mullat en aquest inici de campanya. El maldecap: el Brexit.

A ulls de la Cambra, és un gran risc apostar el futur de l'aeroport a la dependència del mercat britànic i Ryanair en un context d'incertesa política i econòmica com l'actual, amb l'interrogant sobre el Regne Unit i la seva anunciada sortida de la Unió Europea encara sobre la taula. Per aquest motiu, la Cambra de Reus demana no arriscar donada la imprevisibilitat del cas, i ampliar horitzons de forma progressiva amb rutes a altres països del nord d'Europa.

També et pot interessar