GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Uns 6.000 pares tarragonins es beneficiaran de l'ampliació del permís de paternitat segons el PSC

El decret permetrà que els pares disposin d'un permís renumerat de vuit setmanes enguany
El permís de paternitat s'equipararà amb el de maternitat l'any 2021. | TarragonaDigital

 

El PSC del Camp de Tarragona ha anunciat, aquest dilluns, 11 de març, que, segons les seves estimacions, fins a un total de «6.000 pares de les comarques tarragonines es veuran beneficiats, enguany, de l'ampliació del permís de paternitat de cinc a vuit setmanes». El decret, aprovat el passat divendres pel consell de Ministres del govern espanyol, preveu arribar a les 16 setmanes de permís renumerat l'any 2021.

 

 

María Jesús Sequera, membre de la comissió del PSC tarragoní, ha manifestat que «assolir l'equiparació total amb el permís de maternitat serà un pas de gegant en matèria d'igualtat. El permís de paternitat s'ampliarà a 12 setmanes l'any vinent, i a 16 setmanes, l'equiparació, el 2021». Aquesta ampliació suposarà una inversió total d'entre 250 a 300 milions d'euros.   

 

«Un retrocés amb el govern del PP»

Sequera ha recordat que «durant els passats anys de govern del PP, hem patit tant a les comarques tarragonines, com al conjunt del país, un retrocés tant dels permisos de maternitat com dels permisos de paternitat. Parlem d'una davallada quantificada del 47% de les prestacions per maternitat, des de 2011 fins a principis de 2017, i del 22% dels permisos de paternitat».

 

La portaveu socialista ha plantejat «que podria arribar a fer algú de VOX liderant un eventual ministeri de la Família». María Jesús Sequera ha llançat aquest missatge, en el marc de les pròximes eleccions generals, assegurant, també, que «això és el que ens juguem el 28 d'Abril: o anem endavant amb un govern socialista o bé entrem en un període de regressió amb un tripartit de dretes».

 

El missatge electoralista ha continuat: «amb aquesta extensió progressiva del permís de paternitat continuarem corregint un dèficit que ens vam trobar heretat del govern del PP, ja des dels temps d'Aznar, que parlava molt de família, sí, però que només oferia un permís de paternitat de tres dies laborals» ha conclòs Sequera.

 

També et pot interessar: