port

Puertos del Estado reivindica Tarragona com «un eix fonamental del sud d'Europa»

El president de l'Autoritat Portuària ha insistit que la nova terminal de creuers estarà enllestida l'any 2021

«El Port de Tarragona està cridat a ser un eix fonamental del sud d'Europa». Així de contundent ha estat el president de Puertos del Estado, Salvador de la Encina, després de la seva primera visita oficial a les instal·lacions de l'Autoritat Portuària, on s'ha reunit amb el president del Port, Josep Maria Cruset, i amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté. La trobada ha servit per posar-se al dia de la situació actual del Port de Tarragona i confirmar la bona sintonia  entre les dues institucions.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«El Port de Tarragona va obtenir uns resultats excel·lents l'any 2018 i la tendència dels primers mesos del 2019 també és creixent», ha reivindicat De la Encina. «El que cal perquè pugui tirar endavant i seguir creixent és posar unes infraestructures terrestres a l'altura», ha afegit. El president de l'Autoritat Portuària ha celebrat l'interès del seu interlocutor per «conèixer les necessitats i les preocupacions del Port i del territori»  i li ha fet arribar la proposta del Port per als pròxims quatre anys:  un cicle inversor de 150 milions d'euros per garantir una dècada de creixement progressiu.

Cruset insisteix que la nova terminal de creuers serà una realitat el segon semestre de l'any 2021

port
El president del Port, el de Puertos del Estado i el subdelegat s'han reunit amb els estibadors | Toni Cabanillas

El president de Puertos del Estado ha fet una valoració molt positiva de «la diversificació i l'augment de tràfics, l'aposta tecnològica i la relació amb la ciutat» per part del Port de Tarragona. Ha fet explícit el seu compromís per facilitar l'expansió de la institució durant els pròxims anys i ha valorat que «el president Cruset va ser el primer a demanar-me visita», fet que ha accelerat la seva reunió a Tarragona. «La col·laboració és excel·lent i això permetrà garantir el futur del nostre territori», s'ha limitat a apuntar el subdelegat Sabaté.

El president del Port ha matisat que les obres previstes per als pròxims quatre anys «tenen absoluta garantia financera perquè surten dels fons propis de l'Autoritat Portuària», i ha aclarit que el calendari previst no ha patit cap alteració des del seu anunci. L'actuació estrella,  la nova terminal de creuers al Moll de Balears, començarà a finals d'aquest 2019 i està previst que les obres acabin durant el segon semestre de l'any 2021. El cost dels treballs serà superior als 25 milions d'euros.

L'aposta del Port de Tarragona per aquest 2019 és consolidar-se com un Port de referència per a mercaderies i creuers arreu del Mediterrani,  i vol engegar un període expansiu de quatre anys per tal de fer un salt endavant a deu anys vista que el posicioni amb un ventall d'instal·lacions renovat i millorat a partir del 2023.

També et pot interessar