Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

Quatre hospitals del Camp de Tarragona acolliran l'assaig clínic d'un medicament per tractar la Covid-19

Es farà als hospitals Joan XXII, Santa Tecla, del Vendrell i el sociosanitari Llevant

La farmacèutica Ferrer durà a terme un assaig clínic en quatre hospitals del Camp de Tarragona, per comprovar l'eficàcia del medicament Favipiravir per tractar la Covid-19. Es duran a terme a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, l'Hospital Santa Tecla de Tarragona, el Centre Sociosanitari Llevant i l'Hospital del Vendrell, segons ha avançat 'RTV El Vendrell'. 

La farmacèutica catalana realitzarà l'assaig clínic en un total de cinc centres hospitalaris, quatre dels quals tarragonins, i el restant és l'Hospital Universitari Alcorcón de Madrid. L'assaig clínic del Favipiravir, de la farmacèutica, Fujfilm Toyama Chemical, ja s'ha dut a terme en altres zones del món, com ara al Japó, la Xina, l'Índia i Rússia. El Favipiravir és un fàrmac que s'utilitza per tractar la grip severa i que ja ha demostrat bons resultats en tractaments contra altres tipus de virus. Enguany ja s'ha utilitzat per tractar pacients amb Covid-19 que han desenvolupat pneumònia i també el 2014 contra l'ebola.

L'estudi a l'estat espanyol està liderat per cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar de Barcelona, Juan Pablo Horcajada. Els investigadors asseguren que és clau provar l'eficàcia del medicament amb pacients locals, ja que la genètica o l'alimentació poden ser factors que varien depenent dels països i que poden determinar la seva efectivitat.