ÚLTIMA HORA

Tallada la C-12 a Móra la Nova per un greu accident

ARA MATEIX

Troben una nova bomba de la Guerra Civil a tocar del Càmping Las Palmeras de Tarrgona

El president Torra reivindica «l'oportunitat del Corredor Mediterrani» per al futur de Tarragona

El president de la Generalitat ha visitat aquest dijous el Port de Tarragona | «Sou un dels grans motors de progrés del país», ha agraït
El President Torra ha arribat al Port de Tarragona poc després de dos quarts de deu del matí | Angel Ullate

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha conegut aquest dijous, 14 de març, les instal·lacions del Port de Tarragona en una visita institucional. Torra ha posat de manifest «la importància del Port de Tarragona dins el sistema portuari català», i ha agraït «l'extraordinari moment» que viu el Port tarragoní. Torra s'ha reunit amb el president de l'Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, i un grup de treballadors del Port per tal de conèixer de primera mà les estratègies, reclamacions, reptes i funcionament de la institució.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«El Port de Tarragona és un gran motor econòmic, social i de progrés per al país que volem construir», ha valorat el president de la Generalitat després de la trobada. Quim Torra ha valorat positivament «la visió que manté d'obertura clara a la ciutadania», i ha reclamat que la Generalitat assumeixi de manera íntegra les competències del teixit portuari català «per poder gestionar millor totes les decisions». Cruset ha reivindicat «la capacitat de generar riquesa i sinergies» des de la institució que presideix, i ha refermat la idea que «el Port de Tarragona és un enorme motor econòmic de la Catalunya Sud».

Torra i Cruset, front comú per reivindicar el Corredor del Mediterrani

El President Quim Torra i el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, en un moment de la reunió | Angel Ullate

 

Quim Torra ha reivindicat la importància de l'entrada en funcionament del Corredor Mediterrani, i s'ha mostrat molt crític amb «els dèficits d'infraestructures que ens impedeixen tenir el país que volem». El president ha definit el Corredor com «una oportunitat que estem perdent, i que ja hauríem de tenir», i ha reivindicat la importància cabdal de l'obra per al futur de Tarragona. «La incertesa sobre els terminis de la seva posada en funcionament és una vergonya», ha etzibat, crític, envers les responsabilitats del govern estatal.

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, s'ha afegit al clam per reivindicar infraestructures com el Corredor Mediterrani, i també el túnel del Coll de Lilla, a l'autovia A-27. Cruset ha recordat «el gran esforç del Port per augmentar la nostra competitivitat», i ha explicat al president del govern el projecte «d'expansió i ampliació de la nostra activitat i capacitat intermodal», una aposta que es visualitzarà amb les inversions dels cursos 2019 i 2020. «El govern de la Generalitat està al vostre costat», li ha fet arribar Torra en acabar la reunió.

Cruset: «El Port té la voluntat ferma de seguir avançant com a motor de la Catalunya Sud»

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, en un moment de la reunió | Angel Ullate

 

El president de l'Autoritat Portuària ha insistit que estratègies com la diversificació dels tràfics de productes en el darrer any «ens fa ser més competitius al mercat internacional», fet que el fa albirar un futur més optimista per a la institució tarragonina. «Tenim la voluntat ferma de seguir avançant», ha confirmat Cruset en relació al paper del Port de Tarragona com a motor econòmic del país. Torra ha recordat que «el 25% del PIB català prové dels ports de Barcelona i Tarragona», fet pel qual ha associat que «si les coses li van bé al Port de Tarragona, li aniran bé a Catalunya».

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també ha refermat el suport i compromís de la Generalitat amb la institució tarragonina. «Els ports representen el reequilibri i la cohesió del país», ha valorat, «i són els qui ens fan avançar des de l'economia i connexions com el Corredor Mediterrani». «La Generalitat vol atendre les vostres reivindicacions justes, i els vostres somnis de futur», ha adreçat finalment Quim Torra a Cruset i al comitè de treballadors presents a la reunió.

Quim Torra, sobre la polèmica dels llaços grocs: «Cal mantenir i preservar la llibertat d'expressió»

El President Torra ha atès els mitjans de comunicació a la sortida de la reunió | Toni Cabanillas

 

En una atenció posterior davant els mitjans de comunicació, el president de la Generalitat ha insistit en la necessitat «d'acabar les infraestructures cabdals per al nostre territori», i s'ha mostrat incòmode amb les «massa promeses incomplertes» per part del govern central. Preguntat sobre la polèmica prohibició dels llaços grocs en els edificis públics, Torra ha insistit en la seva voluntat de «mantenir els llaços grocs», ja que considera que «cal mantenir i preservar la llibertat d'expressió» que, afirma, representen.

El govern de la Generalitat ha demanat a la Junta Electoral Central que reconsideri la seva reclamació, i Quim Torra ha recordat que «la política es fa des del Parlament de Catalunya, i no des dels jutjats». Ha estat la primera visita institucional del president de la Generalitat al Port de Tarragona des que va ser investit el maig del 2018.

També et pot interessar

"El nou projecte de BASF per ser «el líder digital de la química»" "«Una visió conjunta»: El projecte de la Regió del Coneixement pren forma"