La primera setmana de rebaixes d'estiu inunda Tarragona i Reus de descomptes

Els establiments locals esperen que aquest cap de setmana sigui un dels més forts del període de rebaixes
Els comerços de Reus i Tarragona es preparen per afornat el primer cap de setmana de rebaixes | Àngel Ullate

 

Arriba el primer divendres de rebaixes d’estiu. A Reus i a Tarragona, des del passat 1 de juliol i fins el pròxim 31 d’agost, són molts els comerços que guarneixen els seus aparadors amb descomptes de fins el 70%.  

Aquests es preparen per afrontar el primer cap de setmana de rebaixes, obrint excepcionalment diumenge 7 de juliol. Per saber com afronten els primers dies de baixos preus, des de TarragonaDigital hem parlat amb diversos establiments de les ciutats.

Aquest cap de setmana ve el plat fort de les rebaixes d'estiu | Laia Riba

 

Els descomptes d'estiu inunden el comerç reusenc

Reus és la ciutat comercial per excel·lència al Camp de Tarragona i, generalment, el període de rebaixes és benvingut. Els comerciants han començat a rebre les primeres petites masses de compradors, encara que de manera molt progressiva. Raül Sáez treballa a Casa Pujol del carrer de Monterols, un establiment dels 'de tota la vida' que afronta les rebaixes amb tranquil·litat. «Com ha començat en dilluns el ritme de gent és progressiu dilluns no hi havia gaire gent però cada dia ha anat pujant més» afirma.

Tanmateix, comenta que les rebaixes d'hivern són més fortes i que «les rebaixes precrisis eren 'sonades' ara tot està més tranquil i la venda està més repartida durant tot l'any». A més les altes temperatures també han afectat la primera setmana de rebaixes, «durant el dia no hi ha gairebé gent i a partir de les 19.00 hores s'omple la botiga, quan fa més fresca és quan fem més vendes», explica Raul Sáez.

L'onada de calor no ha afavorti al petit comerciant de Reus  | Laia Riba

 

Les altes temperatures afecten el període de rebaixes

Les cadenes multinacions van començar les rebaixes el passat diumenge 28 de juny, per aquest motiu, el treballador de Casa Pujol, un petit comerç, aposta per «concentrar-les i que per exemple es fessin només a l'agost, o bé no començar tan aviat i allargar-ho menys».

La Paquita ja va carregada de bosses i explica que «avui he aprofitat per fer un tomb per les botigues i he acabat comprant-me roba», afegeix que no acostuma a anar de rebaixes però «com que feia calor he anat entrant a les botigues que s'està més fresc i he acabant comprant».

La Fira, el 'boom' de les rebaixes a Reus

Però al lloc on les rebaixes són més notables és al Centre Comercial de La Fira Reus. Majoritàriament les botigues són de marques multinacionals que durant tot l'any ja fan descomptes importants i que a més, comencen abans o les allarguen, com el cas de la botiga Zara Home, on una de les treballadores explica que «vam començar divendres passat els rebaixes, però no va venir gaire gent perquè no ho sabien». No obstant això, afegeix que «a partir d'aquest dilluns, que va ser dia 1 de juliol, sí que s'ha notat més gent però sobretot esperem més compradors durant el cap de setmana».

Els comerços afronten els dos mesos de les rebaixes d'estiu | Laia Solanellas

 

Per contra als comerços situats al centre de la ciutat, les botigues del Centre Comercial de La Fira «la calor s'ha notat però tampoc tant perquè com tot el centre té aire condicionat els clients aprofiten per passar-hi la tarda». Unes rebaixes que a aquestes botigues sempre els hi va bé i «un dia fluix el compensa un de més fort», conclou la treballadora de la botiga d'Inditex.

Alguns comerciants estan en contra dels descomptes

El president de la Unió d'Empresaris del Voltant del Mercat Central de Tarragona, Josep Maria Juan, fa més d'una quarantena d'anys que té una botiga de roba interior al carrer Reding i amb l'inici de les rebaixes afirma que «ens hem de començar a plantejar què són».

La majoria d'establiments ofereixen descomptes de fins al 70% i comerciants com en Josep consideren que «les rebaixes ja no són el que eren, atès que no s'hi val apujar els preus quinze dies abans per després reduir-los», i afegeix que «perquè siguin més legals, les autoritats haurien de posar-hi remei».

Tanmateix, «hi ha comerços que fan promocions abans de les rebaixes i, conseqüentment, la gent ja no els dóna el valor que tenien abans, ara els clients estan menys disposats a comprar en període de rebaixes». Així ho afirma el dependent de la tenda Mango, situada a la Rambla Nova, Carlos Aristegui.

La majoria de comerços ofereixen descomptes de fins el 70% | Àngel Ullate

 

Parc Central, monopoli de les rebaixes tarragonines

Malgrat que a la botiga Oysho —també posicionada a la Rambla Nova— els funcionen idòniament les rebaixes, el pròxim 1 d'agost tancarà les seves portes a causa de la no renovació del contracte de lloguer.

La dependenta, Cristina Gómez, argumenta que «aquesta zona de comerç tarragonina queda desolada i no es promociona», i afegeix que «no n'hi ha prou amb què es facin esdeveniments comercials un cop a l'any, com és el cas de la Nit Oberta, la qual va tenir lloc el passat mes de maig». A partir del mes vinent, doncs aquest establiment, també del grup Inditex, només serà localitzable al Parc Central de Tarragona.

Cal destacar que els comerços del Parc Central, en comparació dels situats al bell mig de la ciutat, es veuen clarament afavorits per les altes temperatures. El seu cap de màrqueting, Antoni Renom, assegura que «a nosaltres la calor ens afecta de manera positiva, l'avantatge d'estar a un centre comercial és que el clima no ens afecta si tenim aire condicionat», i afegeix que «quan plou també ens va genial, ja que anar a una gran superfície d'aquestes característiques es veu, no només com un lloc on venir a comprar, sinó també com una opció d'oci per tots els serveis i activitats que hi oferim».

"⚗ El Govern promou la innovació del 5G en la indústria química tarragonina" "📚 REPORTATGE: Els llibres en àrab de Reus i Tarragona"