Imatge del Complex Industrial de Repsol al poligon nord

Repsol i ELIX Polymers acorden una col·laboració en economia circular

Ambdues empreses acorden incorporar estirè circular procedent del reciclatge químic, certificat sota l'esquema ISCC PLUS

Repsol  i ELIX Polymers han arribat a un acord que permetrà desenvolupar un marc de col·laboració en matèria d'economia circular, el qual inclou el compromís de subministrar regularment estirè circular amb certificació ISCC Plus a partir de 2021. Les dues companyies reforcen els seus llaços col·laborant en la consecució dels seus objectius dins les respectives estratègies d'economia circular i sostenibilitat  gràcies a aquesta important aliança.

Un acord més enllà de l'estirè

Des de finals de 2019, Repsol  compta amb la certificació ISCC Plus en tots els seus centres de producció de poliolefina  i altres productes petroquímics, com l'estirè. Això li permet garantir la traçabilitat dels residus utilitzats per oferir als seus clients productes amb material reciclat per aplicacions que demanen alts requisits de neteja i seguretat. Aquests productes són el resultat del reciclat químic de residus plàstics postconsum que no són aptes per a ser reciclat mecànicament.

A més del subministrament regular d'estirè circular, l'acord inclou la possibilitat de desenvolupar projectes conjunts en l'àmbit de la circularitat, per al desenvolupament de solucions méssostenibles, com joguines, petits aparells electrodomèstics, peces d'exterior i interior d'automoció o dispositius mèdics.

Emmarcat en l'estratègia de sostenibilitat

ELIX Polymers està desenvolupant solucions sostenibles d'alta gamma als seus clients i, per aquest motiu, s'estan establint associacions amb proveïdors de matèries primeres que els permetin integrar-ne més de renovables, així com ABS d'alta qualitat que siguin reciclats, entre d'altres. Aquests processos estan destinats a disminuir la petjada ecològica i contribuir en l'establiment de nous estàndards per la indústria dels plàstics.