Repsol canviarà enguany el cremador de la torxa principal per reduir la contaminació

L'obra costarà «milions d'euros», es farà previsiblement a la tardor i forma part del Pla de Sostenibilitat de la companyia

 

La torxa més alta, de 105 metres, canviarà el cremador a la tardor del 2019 | Repsol TGN

Repsol té previst canviar el cremador de la torxa més alta del Complex Industrial de Tarragona per tal de reduir la contaminació de fum i soroll. Així ho ha anunciat el director del complex del Polígon Nord, Josep Francesc Font, durant la presentació dels resultats del darrer Informe-Observatori sobre la qualitat de l'aire del Camp de Tarragona. Font ha avançat, encara sense concretar massa detalls, que serà una actuació «de diversos milions d'euros» i que la intenció és dur-la a terme a la tardor.

 

 

Amb la substitució d'aquest cremador, es reduirà la contaminació acústica i el fum que la torxa emet i que ha despertat nombroses queixes en localitats properes al complex industrial. Afectarà únicament a la torxa més alta de les tres que hi ha al Polígon Nord, de 105 metres, i per tant obligarà a instal·lar una vistosa bastida d'uns 80 metres al seu voltant abans de realitzar el canvi.

 

Repsol ha invertit 50 milions d'euros per reduir les seves emissions a Tarragona des del 2014

En els darrers cinc anys, Repsol ha dut a terme diverses actuacions amb l'objectiu de controlar i reduir les emissions contaminants al Complex Industrial de Tarragona per valor de 50 milions d'euros. La gran majoria s'ha destinat a disminuir les emissions de les xemeneies, mentre que també s'han adaptat els processos industrial en busca de l'eficiència energètica o millorar la planta de tractament d'aigües residuals. El Pla de Sostenibilitat de la companyia química té per objectiu garantir la mínima afectació ambiental possible en l'entorn.

 

Les torxes són un element de seguretat, el més vistós i cridaner. Serveixen per eliminar tots aquells gasos que han sobrat o no s'han fet servir correctament en les combustions dels processos, i es cremen per evitar possibles riscos o incidències en cas de mantenir-los a la planta química. Quan els cremen, doncs, l'objectiu és desfer-se de manera definitiva de tot aquest material no aprofitat que pot suposar un risc si es mantingués descontrolat.

 

També et pot interessar