Repsol Font

Repsol i el Parc Químic de Seguretat impulsen una escola de formació per als operaris

Les simulacions es faran en una planta química real en desús, i es tracta d’una iniciativa pionera

«El 80% dels accidents laborals que encara es produeixen estan relacionats amb el factor humà». Així ha presentat el president de l’associació empresarial Parc Químic de Tarragona, Francisco Javier Castillo,  l’Escola de Factors Humans: una iniciativa pionera  per reforçar la seguretat dels operaris de la indústria petroquímica.

El president del Parc Químic i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, han signat aquest divendres, 15 de febrer, un acord de col·laboració amb motiu d’aquest nou projecte. L’escola pretén augmentar les nocions de seguretat per als operaris del sector, i posar en pràctica aquesta formació per reduir el nombre d’errades humanes que poden suposar un perill per a la seguretat.

Repsol Font Castillo
Font i Castillo han signat el conveni de col·laboració | TarragonaDigital

 

Repsol ha instal·lat una planta química en desús per què els treballadors reforcin la seva formació

Per a enlairar aquesta particular escola, Repsol ha cedit una planta química industrial en desús. Aquest espai servirà de simulador per a posar en pràctica els aprenentatges formatius, i compta amb una àmplia varietat d’elements com ara reactors, vàlvules o canonades. «Es tracta d’una planta real que va estar en marxa entre el 2008 i el 2009, i que hem volgut cedir a l’Escola de Factors Humans, en lloc de desballestar-la», ha explicat Font.

Està instal·lada en un terreny a tocar del Parc Químic del Polígon Nord, i no es descarta una possible ampliació amb més elements a mitjà termini. «Estem oberts a la possibilitat de créixer i comptar amb més espais similars, en funció de la demanda i les necessitats que detectem», ha afegit Josep Francesc Font.

Totes les empreses adherides al Parc Químic podran fer servir l’Escola de Factors Humans

El centre, una iniciativa sense precedents en el sector petroquímic, estarà disponible per a l’ús dels treballadors de totes les empreses adherides al Parc Químic de Seguretat. «Estarà a disposició del sector, per mantenir el nostre lideratge en seguretat», ha puntualitzat el president del complex industrial de Repsol a Tarragona. «És una nova eina que no només reforça el compromís amb la formació, sinó també amb la cultura de la seguretat», ha accentuat Font.

Francisco Javier Castillo ha destacat la importància «de formar i garantir uns hàbits de treball segurs», i ha valorat molt positivament que «els treballadors puguin detectar aquestes possibles situacions de risc» gràcies a la planta real cedida per Repsol.

Repsol Font
Font ha explicat com s'utilitzarà la planta química en desús | TarragonaDigital

 

També et pot interessar