Omplir el buit Thomas Cook i sobreviure al Brexit, els grans reptes de l'Aeroport de Reus pel 2020

El turoperador britànic, ja en fallida, suposava el 10% dels passatgers de l'aeroport reusenc
Turistes esperant per facturar a l'Aeroport de Reus durant els mesos d'estiu | TarragonaDigital

L'Aeroport de Reus encetarà l'any 2020 amb un doble repte majúscul i d'accent anglès: com es traduirà la previsible activació del Brexit a partir del 31 de gener —segons el sempre flexible calendari del primer ministre Boris Johnson, que ara sembla de debò— i com serà capaç de reomplir el buit que deixa el turoperador Thomas Cook, que va fer fallida a mitjans de 2019 i es va esborrar del mapa de la nit al dia sense previ avís.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

No és cap secret que el mercat britànic és un pilar per a l'economia i el tràfic de l'aeroport reusenc. De fet, el nou president de la infraestructura, Juan Crespo, va reconèixer en una trobada informal amb els mitjans de comunicació a l'octubre que la petjada de Thomas Cook suposava un 10% dels passatgers que arriben a Reus, un volum elevat que al 2019 no es va ressentir perquè la fallida va precipitar-se a les acaballes de la temporada alta. Es van haver de suspendre només 28 vols, entre el setembre i l'octubre.

 

L'ampliació de la terminal, gran revulsiu de l'Aeroport de Reus per al 2020

Crespo ja va confessar que l'estratègia de l'Aeroport passa per diversificar la seva oferta en diverses companyies per tal d'omplir el buit de Thomas Cook, i va matisar que era «optimista» amb les possibilitats d'avançar en aquest sentit. Si bé encara no s'ha fet oficial cap acord extraordinari, sí que és cert que l'Agència de Turisme de la Generalitat també treballa per garantir un estiu a ple rendiment sense trobar a faltar el turoperador fallit, tal com avança aquest dimarts el 'Diari Més' i ha pogut confirmar TarragonaDigital.

 

Aquests vols addicionals podrien passar per les aerolínies Ryanair, TUI o Jet2, avisen, si bé les negociacions segueixen en curs. Cal recordar també que els nous tempos del Brexit afectaran notablement en l'operativa i que, a més, 2020 serà l'any on entrarà en marxa la nova terminal ampliada de l'Aeroport, que s'espera que abans que finalitzi la temporada d'estiu ja pugui acollir uns 350 passatgers més cada hora, tant a la porta d'arribades com a la de sortides.

 

També et pot interessar