Els 5 grans reptes de la cimera mundial de la indústria del paper a Tarragona

La sostenibilitat, el futur digital o el paper del Port de Tarragona, al centre del debat
El tràfic de pasta de paper és un dels més potents cada any per al Port de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

El Port de Tarragona és —per primera vegada— l’amfitrió, entre el vespre d’aquest dilluns 16 i la tarda de dimecres 18, de la cimera mundial sobre la indústria del paper. La trobada reunirà més de 600 alts directius de 25 països diferents i marcarà les grans decisions i el rumb del sector de cara als pròxims anys.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Analitzar les tendències del transport arreu del planeta, repensar la manipulació i distribució dels materials, adequar el futur de la indústria als requisits mediambientals dels pròxims anys... el programa del Symposium és ampli i ric, però quins són els grans reptes que el sector de la indústria del paper ha de resoldre aquesta setmana a Tarragona?

Els 5 grans reptes de la cimera mundial sobre la indústria del paper que acull Tarragona aquesta setmana

1. Els mercats d’avui i demà. Amb una economia global en constant moviment, les relacions comercials entre els països importadors i els exportadors són la base per albirar el futur del sector. Ara mateix el nord d’Europa és el gran motor mundial d’aquesta indústria, però quines són les expectatives que es preveuen per a la pròxima dècada?

2. La sostenibilitat com a únic camí. Les normatives s’enduriran a partir del 2020 i diversos dels materials imprescindibles per a elaborar la pasta de paper s’hauran d’adaptar a les noves regulacions. Com ho hauran de fer per adaptar-se al nou món i evitar perdre múscul en l’intent?

3. Un futur inexorablement digital. Un altre dels grans reptes a debat a la cimera de Tarragona serà adaptar-se a l’escenari dels pròxims anys. Un sector econòmic fort que cada vegada vira amb més velocitat cap a la digitalització i on la logística (moviment, transports, maquinària) també mira de renovar-se cap a l’eficiència. Quines han de ser les línies mestres a seguir?

El tràfic de pasta de paper és un dels més potents cada any per al Port de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

4. El paper de Tarragona. El repte majúscul, des de l’òptica local. El Port de Tarragona és actualment el número 1 de l’Estat i el tercer de la Mediterrània en el tràfic d’aquesta pasta de paper —en va moure 600.000 tones l’any 2018—. Té per davant un context d’expansió i d’obertura a noves oportunitats empresarials i ja treballa en una millora d’instal·lacions per fer un salt endavant irrevocable. Quin paper ha de jugar Tarragona en aquest nou dibuix mundial del sector?

5. Un nou ‘mapamundi’ per a la indústria del paper. El panorama internacional s’està movent i el sector ho sap. La força del gegant asiàtic està canviant la correlació de forces fins ara existent, i la Mediterrània i l’Orient Mitjà també apunten alt amb tendència creixent. Els treballs per vertebrar una xarxa de transport sòlida entre Europa i Xina confirmaran el nou ‘mapamundi’ de la indústria del paper de cara als pròxims anys. La cimera de Tarragona té la responsabilitat d’articular respostes consensuades a tots aquests reptes oberts durant els pròxims tres dies.

"🛳 REPORTATGE | El precís engranatge humà a l'ombra dels creuers de Tarragona" "✈BONES NOTÍCIES: Xifres positives per l'Aeroport de Reus aquest agost"