Eufòria a la seu d'ERC a Tarragona.

ERC fa història a la regió de Tarragona i guanya per primer cop les generals

Augment de prop de 30.000 vots dels republicans durant el 28-A | El PSC ha quedat en segona posició també augmentat vots i el PP ha perdut

Esquerra ha guanyat unes eleccions generals per primer cop a la seva història a la província de Tarragona. Els republicans han pujat prop de 30.000 vots respecte a les eleccions del 26 de juny de 2016 (67.759 vots i 98.839 enguany) que s’han transformat en dos dels sis diputats que estaven en joc a Tarragona en aquestes eleccions: Jordi Salvador i Norma Pujol.

Els socialistes han quedat segons amb un augment de gairebé 24.000 vots i els Comuns, anteriors guanyadors d’unes generals a la província, han quedat últims però han mantingut l’escó. Els altres dos representants tarragonins seran Sergio del Campo (Ciutadans) i Josep Rull (Junts per Catalunya). El Partit Popular finalment perd el seu diputat a les comarques tarragonines i es queda sense representant.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Al Senat, ERC ha tornat a assolir tres senadors ( Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà) i el darrer senador en joc ha sigut per Santi Castellà, primer secretari dels socialistes del Camp de Tarragona.

Llegiu totes les reaccions dels candidats a la regió de Tarragona:

— ERC guanya a Tarragona per primera vegada a la història

— Alegria sense eufòria a la seu del PSC a Tarragona

— JxCat contradiu les enquestes i Rull ja és diputat per Tarragona

— El PP es queda per primer cop sense representació al Congrés per Tarragona

— En Comú Podem recupera l'alè i salva el diputat per Tarragona

— Ciutadans manté un diputat a Tarragona i destaca l'increment dels vots